avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cerere de dovada a platii de catre firma de curierat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cerere de dovada a platii de catre firma de curierat

Buna ziua,

am nevoie de un sfat legat de o situatie. Firma de curierat care imi livreaza un colet din strainatate, imi cere dovada platii coletului precum si declaratie pe proprie raspundere ca valoarea produselor este cea declarata de catre vanzator. Acest colet a fost achitat de o alta persoana, care nu doreste sa intre in baza de date a firmei de curierat si nu doreste sa faca dovada platii, deoarece produsul comandat va fi cadou pentru mine. Ce pot face in aceasta situatie si ce se poate intampla daca valoarea declarata este mai mica decat in realitate? Si ce se poate intampla daca refuz sa le pun la dispozitie dovada platii? Are dreptul firma de curierat sa ceara aceste hartii? Astept raspunsul dvs. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Refuz colet amorytza amorytza Buna ziua,apelez la dvs cu o nelamurire.Am plasat o comanda online pentru un produs,nu am primit mail de confirmare,doar un apel telefonic prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma: cum se poate dovedi ca vanzatorul a trimis exact produsul comandat cand cumparatorul afirma ca a fost inselat? gerrardd gerrardd Am citit multe topicuri in care cei care au luat teapa pe diferite site-uri primind alte produse in loc de cele comandate ( bolovani in loc de laptop de ... (vezi toată discuția)
Am vrut să achit prețul unui produs primit prin curierat, dar curierul mi-a spus că e cu ramburs 0. după 8 luni mi se cer banii, trebuie să plătesc eu sau cine a greșit? Petr4567 Petr4567 Buna ziua.Pe scurt situatia: -un produs expediat prin curier cu ramburs 0,fara factura fiscala de insotire a produsului.Am primit coletul si dorind sa achit ... (vezi toată discuția)