avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire contoare apa de catre persoana fizica, fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire contoare apa de catre persoana fizica, fara eliberare chitanta

Buna seara. Ma lovesc de o problema, si nu stiu cum sa o rezolv, respectiv cine are dreptate si cine nu, insa tind sa cred ca eu am dreptate.
De aproximativ 3 ani, in fiecare luna vine o doamna care citeste contoarele de apa rece/calda la fiecare apartament in blocul in care locuiesc, dumneaei ocupandu-se de acest lucru la asociatia de care apartin.
Tot la doua luni, percepe o taxa de 4 ron (2 ron pt fiecare luna) deoarece se deplaseaza la fiecare apartament, si ii scuteste pe oameni de a fi nevoiti sa transmita ei index-ul contoarelor, insa problema este ca nu elibereaza niciodata chitanta. Azi a fost luata la intrebari pe motivul ca ii platim niste bani si nu ne da nici o chitanta pe acei bani, iar raspunsul a fost ca firma lor nu elibereaza chitanta pentru citirea contoarelor de apa. N-as vrea sa fiu naiv, insa mi se pare ciudat sa platesc si sa nu fiscalizeze acei bani nicaieri.
Al doilea aspect care mi se pare ciudat este faptul ca la fiecare 2 ani, vin doi domni reprezentanti ai firmei de contoare, si ne schimba contoarele cu altele care nu par noi (index-ul este diferit de 0) si percep o taxa de 50 Ron pentru aceasta actiune.

Ce parere aveti de cele de mai sus, este legal ce fac acesti domni ? Ce imi recomandati sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:04, 25 Martie 2016
Ati participat vreodata la adunarea generala a asociatiei de proprietari?
La AG se discuta despre modul de citire al consumurilor, despre repartizarea pierderilor, despre schimbarea contoarelor de apa si multe altele.

Cu privire la contoare trebuie sa cunoasteti faptul ca acestea se verifica metrologic (in privinta asta mai sunt discutii depre vm a contoarelor de apa) la 4 ani cele ptr AC si la 7 ani cele ptr AR. Prin urmare schimbarea apometrelor la 2 ani nu se justifica.
Taxa de 50 lei ce reprezinta, manopera, verificarea metrologica, pretul apometrelor (va pun alte apometre?)?
Intrebati presedintele cand s-a hotarat schimbarea periodica la 2 ani a contoarelor de apa.

Cu privire la taxarea citirii consumului trebuie sa intrebati presedintele AP, in ce AG s-a hotarat citirea consumurilor si taxarea citirii, poate este o decizie a comitetului ex.. Este posibil ca taxa de citire sa se regaseasca in listele de plata. Nu ati spus daca platiti taxa de citire direct "cititoarei".

In concluzie, raspunsurile trebuie sa le aflati de la presedintele AP, faceti o solicitare scrisa in acest sens, neaparat cu nr de inregistrare.
mariuss_suciu a scris:
Ce imi recomandati sa fac ?

Pentru ca mai avem nevoie si de umor, iar unii intra in sarbatorile Pastelui, permiteti-mi o gluma.
Dati-ne adresa si venim si noi zilnica sa va citim apometrele cu numai un leu citirea. Va eliberam chitante ca doar se gasesc la orice librarie. Iar apometrele vi le putem schimba si de 2 ori pe an cu numai 25 lei bucata. :oops:

Acum serios.
Nu mai platiti nimic unor asemenea persoane si nu-i mai primiti in casa. Apometrele se citesc de reprezentantii asociatiei si nu de altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)
Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)