Instantele nu vor lua act de asa ceva.
Problema nu apare de unde ar putea pronunța instanta o astfel de hotărâre judecătorească ci de acolo de unde copilul ar considera sa va rețeze dreptul din temelie fără hotărâre judecătorească.
Nu se pune problema de asa ceva.Avem o relatie tata -fiu cum putine cred ca exista in lume si cand spun asta pot demonstra cu o multitudine de argumente(oameni,fotografii,video,conditii oferite ,implicarea mea in viata lui).
Problema se pune daca va fi fortat sa faca asa ceva tinand cont de rautatea mamei si autoritatea ei care ii impune frica,teama,inhibare copilului.De ea imi este teama,de mintea ei diabolica si de aceea caut solutii de a contracara o astfel de actiune venita din partea ei.
Multumesc,
Din pacate temerile dvoastra sunt perfect indreptatite, mama putand induce minorului dorinta de a nu se mai vedea cu dvoastra. E de ajuns ca la intoarcerea de la dvoastra sa-i spuna fiului ca a plans incontinuu cat a fost plecat de la ea. Mila copilului de 8 ani fata de "suferinta" mamei va prima si, in ciuda atasamentului fata de dvoastra, va decide catre indepartarea suferintei mamei.
Odata acestea intamplate veti intra intr-o luuunga procedura executionala care va indeparta si mai mult copilul de dvoastra.
Domnule, care este situatia dv. actuala? Caci am situatii in care parintele stie ceva si copilul altceva si, frecvent in cazuri de instrainari de parinti, copiii manipuleaza ambii parinti si le spun ce vor acestia sa auda.
Totusi, de la caz la caz, nu mereu fac asta si in fata instantei. In plus, depinde de modul si tipul de manipulare deprins de copil, asa incat o instanta isi poate da seama destul de usor daca acel copil e invatat sau nu sa spuna ceva anume.
Depinde si ce aparare va faceti in dosar, si daca incercati sa preveniti aceasta situatie etc.
Parerea mea e sa nu va ganditi la drobul de sare, sa va continuati relatia cu copilul, frumos, fara presiuni si, daca apare situatia, atunci luati masurile adecvate. Pana atunci... e inutil stresul dv.
Eii...frica pazeste bostanaria, ca tata, vs. drobul de sare asociat femeilor plangatoare. O instanta isi da seama destul de usor, fctie de ceea ce ii este respectivei judecatoare mai usor sa ACCEPTE.
Eu unul sunt tentat sa-l sfatuiesc pe acest tata catre o actiune de schimbare a locuintei minorului la el. Temei legal: suflatul in iaurt.