Buna seara,
Revin pe acest forum dupa f mult timp cu ...acelasi subiect !
Situatia sta in felul urmator(succint):am un baietel care implineste 8 ani peste 2 saptamani, dintr-o casatorie anterioara,mama lui este un om extrem de rau voitor (din punctul meu de vedere)
Imi este teama ca intr-o zi va aduce copilul in instanta si-l va forta sa ceara sa renunte la dreptul de a-si vedea tatal.
Este posibil asa ceva? de la ce varsta sunt luati in considerare copii in instanta si in ce conditii? Pot contracara in vreun fel o astfel de actiune a mamei?
@shomo: cu rezultat sigur "sabotarea relatiei cu copilul"
@stefan
in primul rand n-am auzit de nici o actiune in renuntarea la drept (poate n-am eu cultura asa de vasta, nu neg). Daca vrei sa renunti la dreptul de a te vedea cu tatal tau nu mergi in instanta, ci pur si simplu refuzi sa te mai vezi cu tatal tau.
in al doilea rand aveti niste contradictii: pe de o parte aveti o relatie extraordinara cu copilul dvs, pe de alta parte considerati ca mama copilului il forteaza sa renunte la dvs si va e frica de mintea ei diabolica.
Mi-e greu sa cred ca ati avea o relatie extraordinara cu copilul dvs daca mama si-ar folosi mintea diabolica sa il indeparteze de dvs.
Sfatul meu: ca sa contracarati o astfel de actiune venita din partea ei (sau doar spre binele fiului dvs si independent de intentiile mamei sale) - continuati sa aveti o relatie extraordinara cu fiul dvs.
Tăticul Ştefan nu şi-a manifestat dorinţa de a schimba domiciliul copilului de la mama la domiciliul său.
Ceva îmi aduce aminte de bancul acela, cu ????care a vrut să ajute să treacă baba drumul, dar baba nu voia să treacă :))
Anulare succesiune
G.T.
Buna ziua,
Va rog mult sa imi spuneti daca exista posibilitatea sa se anuleze actul de mostenire facut in 1981. Situatia este urmatoarea: tatal a decedat, ... (vezi toată discuția)