avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna seara,
Revin pe acest forum dupa f mult timp cu ...acelasi subiect !
Situatia sta in felul urmator(succint):am un baietel care implineste 8 ani peste 2 saptamani, dintr-o casatorie anterioara,mama lui este un om extrem de rau voitor (din punctul meu de vedere)
Imi este teama ca intr-o zi va aduce copilul in instanta si-l va forta sa ceara sa renunte la dreptul de a-si vedea tatal.
Este posibil asa ceva? de la ce varsta sunt luati in considerare copii in instanta si in ce conditii? Pot contracara in vreun fel o astfel de actiune a mamei?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri !
Cu stima,
@shomo: cu rezultat sigur "sabotarea relatiei cu copilul"

@stefan

in primul rand n-am auzit de nici o actiune in renuntarea la drept (poate n-am eu cultura asa de vasta, nu neg). Daca vrei sa renunti la dreptul de a te vedea cu tatal tau nu mergi in instanta, ci pur si simplu refuzi sa te mai vezi cu tatal tau.

in al doilea rand aveti niste contradictii: pe de o parte aveti o relatie extraordinara cu copilul dvs, pe de alta parte considerati ca mama copilului il forteaza sa renunte la dvs si va e frica de mintea ei diabolica.
Mi-e greu sa cred ca ati avea o relatie extraordinara cu copilul dvs daca mama si-ar folosi mintea diabolica sa il indeparteze de dvs.

Sfatul meu: ca sa contracarati o astfel de actiune venita din partea ei (sau doar spre binele fiului dvs si independent de intentiile mamei sale) - continuati sa aveti o relatie extraordinara cu fiul dvs.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
mirebire, utilizator
Tăticul Ştefan nu şi-a manifestat dorinţa de a schimba domiciliul copilului de la mama la domiciliul său.
Ceva îmi aduce aminte de bancul acela, cu ????care a vrut să ajute să treacă baba drumul, dar baba nu voia să treacă :))
Desigur, Martonze, tentatia mea nu poate fi exercitata fara un mic semn de interes din partea tentantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti avea acces la copil/nepot daca mama/bunicii dinspre mama interzic acest lucru? mimilut mimilut E o “poveste” f. lunga dar voi incerca sa o scurtez cat mai mult. Anul trecut, prin august, au inceput scandalurile in familia fiului meu (atunci ... (vezi toată discuția)
Anulare succesiune G.T. G.T. Buna ziua, Va rog mult sa imi spuneti daca exista posibilitatea sa se anuleze actul de mostenire facut in 1981. Situatia este urmatoarea: tatal a decedat, ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - program vizita minor OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua, Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un sfat! Dupa 14 luni, in apel am incheiat o tranzactie cu mama fiicei mele ( fiica are 8 ani, imi poarta ... (vezi toată discuția)