avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari fara cont bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari fara cont bancar

Buna seara. Asociatia de locatari este formata din doua scari ale unui bloc. Blocul este fara apa calda de cca 15 ani, iar fara caldura din 2009. Majoritatea locatarilor si-au pus centrala de apartament. Problema este ca administratora si presedinta blocului spun ca nu pot deschide un cont bancar, pt ca radet-ul, vor retrage banii din cont. facturii fiind neplatite de catre fostul administrator cu care asociatia este in proces. Intrebarea mea este: dupa ce perioada se prescriu datoriile catre firma furnizoare de apa calda si caldura si daca este legal ca administratora blocului poate pastra in propria locuinta banii asociatiei.Va multumesc! o seara buna!
Buna ziua,
Cu siguranta termenul de prescriptie a fost intrerupt.
Corect!
Asociatia fiind in proces cu furnizorul, nu mai poate beneficia de prescrierea debitelor, chiar daca ar solicita aceasta judecatorului in dosarul aflat pe orl.

Cat priveste pastrarea banilor asociatiei, acestia trebuie sa stea in casierie, intr-un seif, spatiul casieriei safie securizat, cu gratii de fier la geamuri si usa, cu sitem de protectie si alarmare... Aveti o asemenea casierie in asociatia dumneavostra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Datorii radet maria_simona maria_simona Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Asociatia noastra de proprietari a fost nevoita sa semneze o esalonare cu Radetul din cauza fostului administrator ... (vezi toată discuția)
Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)