avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care e legea care obliga autoritatile sa-mi ofere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care e legea care obliga autoritatile sa-mi ofere toate serviciile in mod nediscriminatoriu?

In fapt, am postat un caz grav de coruptie din cadrul Inspectiei Judiciare pe pagina de facebook a CSM, si bineinteles m-au blocat ca nu le convine ce zice si Monica Macovei, cum ca "CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ce de întîmplă rău în sistem"

[ link extern ] /

Deoarece CSM e o institutie publica, pagina facebook a CSM e un serviciu public de relatii cu publicul. Vreau sa le cer sa ma deblocheze, sau sa-i chem in judecata sa-i oblig, si la plata de daune pentru discriminarea pe criteriu politic, adica a faptului ca am constiinta si sunt un sustinator al statului de drept, spre diferenta de CSM
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 14:07, 29 Martie 2016
La întrebarea dvs. din titlu (în textul mesajului nu există o întrebare), răspunsul este „îmi pare rău, însă nu există o astfel de lege”.
Probabil e pe undeva in legislatia contenciosului administrativ, legislatia CNCD si alte legi mai generale cum ar fi statutul functionarilor publici si al CSM si IJ, dar n-am timp sa ma documentez ca sa ma ocup de gainariile CSM-ului...

"Obiectul" e tratamentul discriminatoriu al cetatenului, desi am citit un articol recent in care CSM si-au batut joc de o judecatoare favorizand coruptia unui serviciu teritorial al DNA din provincie, deci ramane vorba intre noi, CSM nu prea face discriminare cand vorba de incalcarea si sfidarea legii :)

[ link extern ]
Nu rezulta ca ar fi discriminare. Aveti o intelegere indoielnica a termenilor juridici, pe care o aplicati in scenarii fanteziste. Termenii juridici trebuie intelesi in context si interpretati in mod rezonabil. Dvs. nu discutati legea, ci o caricatura de lege, in care legea este interpretata intr-un sens strict aparent (nereal). Nu o spun ca sa va jignesc, ci ca sa intelegeti ca rezultatul unui rationament viciat este la randul lui viciat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

Nu rezulta ca ar fi discriminare. Aveti o intelegere indoielnica a termenilor juridici, pe care o aplicati in scenarii fanteziste. Termenii juridici trebuie intelesi in context si interpretati in mod rezonabil. Dvs. nu discutati legea, ci o caricatura de lege, in care legea este interpretata intr-un sens strict aparent (nereal). Nu o spun ca sa va jignesc, ci ca sa intelegeti ca rezultatul unui rationament viciat este la randul lui viciat.

Eu nu v-as angaja niciodata ca avocat :D Sunteti poate un bun avocat pentru infractori, nu pentru oameni cinstiti ca mine

A discrimina inseamna in cel mai pur sens a diferentia. Institutiile statului sunt obligate sa acorde tratament unitar tuturor cetatenilor conform principiului aplicarii unitare a legii instituit cf. art. 16 din CR "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări". Tocmai ati declarat Constitutia Romaniei o caricatura :D ...

DISCRIMINÁRE, discriminări, s. f. Acțiunea de a discrimina și rezultatul ei. 1. Deosebire, distincție netă făcută între mai multe obiecte, idei etc. 2. Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime. ◊ Discriminare rasială = segregație. – După fr. discrimination, lat. discriminatio, -onis.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

Dar precum am zis, n-am timp sa cercetez gainarii. Aquila non capit muscas
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
eusaisapte a dat răspunsul corect. Constituția este și ea tot o lege, dar de rang constituțional,, adică cel mai înalt. Ar trebui adusă în discuție mai des în justiție, deoarece mulți cred că a noastră Constituție este doar un „ideal” de neatins, nu o lege în vigoare care se aplică și produce efecte juridice. Unii chiar se enervează de-a dreptul când invoci dispoziții constituționale, considerând că judecarea pe baza lor ține doar de competența CCR, ei având nevoie de sublegi pentru o judecată dreaptă în opinia lor, dar profund strâmbă în realitate.

Alte discuții în legătură

Coruptia din romania ! ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! Am si eu o intrebare . Legea in Romania nu e pentyru toti la fel ? CUm vine asta , um hacker ia spart email-ul sefului SRI si a fos inchis 4 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul termen plangere ordonanta renuntare imihai76 imihai76 Va rog sa-mi spuneti care este ultima zi in care pot face plangere impotriva ordonantei de clasare, conform art. 340 ncpp, daca ordonanta a fost primita in ... (vezi toată discuția)
Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)