tgeorgescu a scris:
Nu rezulta ca ar fi discriminare. Aveti o intelegere indoielnica a termenilor juridici, pe care o aplicati in scenarii fanteziste. Termenii juridici trebuie intelesi in context si interpretati in mod rezonabil. Dvs. nu discutati legea, ci o caricatura de lege, in care legea este interpretata intr-un sens strict aparent (nereal). Nu o spun ca sa va jignesc, ci ca sa intelegeti ca rezultatul unui rationament viciat este la randul lui viciat.
Eu nu v-as angaja niciodata ca avocat :D Sunteti poate un bun avocat pentru infractori, nu pentru oameni cinstiti ca mine
A discrimina inseamna in cel mai pur sens a diferentia. Institutiile statului sunt obligate sa acorde tratament unitar tuturor cetatenilor conform principiului aplicarii unitare a legii instituit cf. art. 16 din CR "
Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări". Tocmai ati declarat Constitutia Romaniei o caricatura :D ...
DISCRIMINÁRE, discriminări, s. f. Acțiunea de a discrimina și rezultatul ei. 1. Deosebire, distincție netă făcută între mai multe obiecte, idei etc. 2.
Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime. ◊ Discriminare rasială = segregație. – După fr. discrimination, lat. discriminatio, -onis.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Dar precum am zis, n-am timp sa cercetez gainarii. Aquila non capit muscas