avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care e legea care obliga autoritatile sa-mi ofere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care e legea care obliga autoritatile sa-mi ofere toate serviciile in mod nediscriminatoriu?

In fapt, am postat un caz grav de coruptie din cadrul Inspectiei Judiciare pe pagina de facebook a CSM, si bineinteles m-au blocat ca nu le convine ce zice si Monica Macovei, cum ca "CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ce de întîmplă rău în sistem"

[ link extern ] /

Deoarece CSM e o institutie publica, pagina facebook a CSM e un serviciu public de relatii cu publicul. Vreau sa le cer sa ma deblocheze, sau sa-i chem in judecata sa-i oblig, si la plata de daune pentru discriminarea pe criteriu politic, adica a faptului ca am constiinta si sunt un sustinator al statului de drept, spre diferenta de CSM
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 14:07, 29 Martie 2016
Remarc totusi ca nu v-ati arogat titlul de avocat sau consilier pe buna dreptate, fiindca nu stiti legea si n-aveti proprietatea termenilor juridici sau a culturii civice

Nu e nevoie sa definesc eu nimic fiindca nu reprezint autoritatea judiciara sau corpul juristilor profesionisti care intocmesc spre exemplu un dictionar juridic. Sintagma "serviciu public" este definita prin suma intelesurilor cuvintelor constituente:



Adica serviciu confrom DEX

SERVÍCIU, servicii, s. n. 1. Acțiunea, faptul de a servi, de a sluji; formă de muncă prestată în folosul sau în interesul cuiva



Interes public conform definitiei juridice

Interes public
Definitie: Acel interes care implica garantarea si respectarea de catre institutiile si autoritatile publice a drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale cetatenilor, recunoscute de Constitutie, legislatia interna si tratatele internationale la care Romania este parte, precum si indeplinirea atributiilor de serviciu, cu respectarea principiilor eficientei, eficacitatii si economicitatii cheltuirii resurselor.

Informatia de interes public reprezinta orice informatie care priveste activitatile sau care rezulta din activitatile unei autoritati publice ori institutii publice, indiferent de suportul ei.

Reglementarile din aceasta definitie au fost preluate din Legea nr. 477/2004



Evident din lege si literatura de specialitate orice activitate intreprinsa de o instiutie publica este un serviciu public, si legiuitorul s-a chinuit sa se faca inteles prin mai multe sintagme: "servicii publice", "alte servicii", "accesul la bunuri si facilitati" pentru a descrie activitatea unei institutii publice. Legiuitorul putea sa se exprime mai simplu si mai clar prin "toate serviciile" sau "orice servicii" dar asta e...



Multumesc indiferent pentru scenariul unei posibile intampinari la o astfel de actiune in instanta...
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptia din romania ! ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! Am si eu o intrebare . Legea in Romania nu e pentyru toti la fel ? CUm vine asta , um hacker ia spart email-ul sefului SRI si a fos inchis 4 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul termen plangere ordonanta renuntare imihai76 imihai76 Va rog sa-mi spuneti care este ultima zi in care pot face plangere impotriva ordonantei de clasare, conform art. 340 ncpp, daca ordonanta a fost primita in ... (vezi toată discuția)
Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)