Stimate dl. petricadracea...
Va spun eu ca nu sta radetu sa calculeze milimetric cata apa este in instalatie. Radetu, vine cu un tabel, unde are trecute valorile de incarcare pe blocuri cu etaje. Dar ce te faci cu unu care are un calorifer infundat care nu se mai incalzeste de 15 ani, sau cu unu care are un calorifer de 2 ori mai mare decat ar trebui pt spatiul respectiv?
Daca cititi atent ce a spus dl tomasso
A reincarcat instalatia fara sa se execute aerisirea si a provocat astfel sincope in incalzirea prejudiciind proprietarii apartamentelor etaje superioare care au avut de suferit
..
Ati fi observat posibil ca cel care a golit instalatia nu a executat si aerisirea de care vorbeam. Deci ca sa va explic, golirea se face la subsol unde exista cele 2 vane, de tur si de returi. Iar aerisirea se face in cel mai inalt punct al instalatiei, pt ca, conform legilor fizicii, aerul este mai usor ca apa si deci se ridica in cel mai inalt punct. Iar unele instalatii la blocuri sunt prevezute cu acele valve care fac singure aerisrea (nimite in popot clopot). Daca acele valve nu mai sunt, sarcina de aerisirea a instalatiei revine administratiei si a proprietarilor care le-au indepartat (exista cazuri) si a celui care a efectuat golirea sa contacteze locatarii de la ultimele etaje sa efectueze acest lucru. Nu ar dura mai mult de 30 de minute si o vorba buna (sa ne respectam intre noi ca locatari).
Va rog sa imi facturati si mie 10mc de agent termic, dvs. ca asociatie. Dupa ce imi veti scrie asta pe chitanta va asigur ca ma opresc la primarie cu ea. Dvs. ca asociatiei nu aveti nici un drept sa imi vindeti mie agent termic, pentru ca nu asta este obiectul dvs. de activitate ca persoana juridica.
Dupa cum spuneam singura entitate care ma poate pune sa platesc acel agent termic este RADETUL si nici acesta nu o face corect, sa citeasca cat arata ceasurile la golire si dupa umplere si sa ma puna sa platesc diferenta.
Asa este, miroase a furt... Dar eu cu un calorifer de 20 de elementi in loc de 7, imi incalzesc apartametul sau camera mai repede, dar dau si caldura la apartamentele din jur mai repede. Care dupa cum spuneam mai sus, ar putea avea calorifere infundate care nu le gereneaza caldura. Dar aici este treaba asociatiei sa se asigure ca toata lumea au caloriferele corespunzatoare in apartamente pentru spatiul unde sunt instalate. Eu de exemplu nu mi-as pune un calorifer mai mare care sa imi ocupe s-asa un spatiu mult mai mare.
Cat despre ce spunea dl. tomasso, acesta nu ne spune daca cel care a intervenit, a facut-o pentru ca era ceva urgent sau nu.
Eu unul am apelat la calea legala, dar la fel de bine puteam sa ma duc direct la RADET dupa primul refuz si sa ii chem. Situatie in care ei veneau, taiau lacatul si interveneau.
Ca alta idee pentru cei care fac astfel de lucrari se pot inchide vanele, goli instalatia, iar cei ce au calorifer in baie, pot reincarca instalatia din baia lor, apoi pot vorbi cu locatarii de la ultimul etaj si sa faca o aerisire. Tot ce se plateste este cat inregitreaza apometrul din apartament. Asa nu chemi nici RADETU si suporti si cheltuielile pe apartamentul tau.
Totul depinde de locatari si de administratie. Daca se inteleg totul se poate rezolva amiabil.
In alta ordine de ideii, daca interventiile la instalatia de caldura se fac vara, cum se pot face verificari ca acestea sunt facute corespunzator?
Eu unul mi-am schimbat restul de calorifere vara iar la prima incarcare cu agent termic din iarna m-am trezit cu aprtamentul inundat si apartamentele de sub mine, pentru ca administratoul nu a anuntat ca va face incarcarea si eu nu eram acasa... am aflat dupa 2 zile.
Cine plateste atunci?