avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interventie neautorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interventie neautorizata

S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia de caldura pentru a o goli.a procedat la deconectarea caloriferelor din apartament pe care ulterior le-a inlocuit fara a avea autorizatie sau acceptul as. de proprietari.A reincarcat instalatia fara sa se execute aerisirea si a provocat astfel sincope in incalzirea prejudiciind proprietarii apartamentelor etaje superioare care au avut de suferit.In sedinta com. ex. s-a consemnat acest incident si ca au fost trimise sesizari la furnizorul de caldura si la politie.Cu ce se soldeaza acesta reclamatii cu amenzi sau cu indiferenta este vorba de contraventie infractiune este incidenta legea 325/2006 ?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:42, 14 Aprilie 2016
@mastera
- Furnizorul de agent termic asigura instalatia cu agent termic, functie de temperatura mediului, conform legii. Presedintele convoaca Adunarea Generala a Proprietarilor si stabileste de comun acord data cand se vor face probele de apa. Afiseaza la vedere data si ora la care vor incepe probele pentru ca locatarii sa fie acasa si sa deschida robinetii caloriferelor. Administratorul primeste dispozitie de la Presedintele Asociatiei ca impreuna cu operatorul de la punctul termic, la date de......orele....., sa faca deschiderea vanelor tur-retur in vederea umplerii instalatiei si aerisirii ei. Ca in asociatia dvs. sunt toate de-a valma...
- "incarcarea instalatiei de incalzire nu se face de jos in sus." Te-am citit, fara comentarii !
Ba, chiar de jos in sus se face numai ca este posibila datorita presiunii din instalatie, presiune asigurata de furnizor.
Solutia dvs. pe care o sustineti cu atata tarie nu are nici o baza, nici o explicatie tehnica, este contra naturii. Adica, bunul vecin de la etajul 10 toarna apa cu galeata intr-unul din caloriferele lui, pana se umple coloana instalatiei. Si apa o ia de la robinetul de apa calda din apartamentul lui, avand apometru. Interesant... mi-ati mai dat o idee...Mai este o varianta care v-a scapat: cel de la etajul 10 cupleaza un furtun de la robinetul de apa din apartament, la capatul de coloana, pe unde se face aerisirea instalatiei. Da, si aerul din instalatie pe unde va fi avacuat, prin aerisitorul unui calorifer al vecinului ?
Uite asa mai invata omul pana la batranete.
Domnule petricadracea, aveti dreptate, nu contest. Furnizorul de energei termica pune un afis pe usa scarii prin care notifica ca el incepe sa faca testele si isi incarca instalatia.
In aceasta AG a proprietarilor cine trebuie sa participe? Ca de cand stiu si nici la alte blocuri nu stiu sa se fi facut vreo AG cu proprietarii si sa ii intrebe cand se doreste sa se bage caldura. Da. E anormal ce se intampla la mine in bloc, iar noi cei care incercam sa schimbam ceva, nu putem. V-ati facut o parere ca sunt nestiutor sau nu ma pricep. Nu zic ca ma pricep in cum merg lucrurile intr-o asociatiei. Dar stiu care lucruri sunt anormale la mine in asociatiei. Iar cand zic ca ar trebui implicata primaria ca ultima solutie, unii sar ca arsi, poate ca din cauza ca in cazul unor controale de la primarie, nu asociatia raspunde ci reprezentantii ei... presedintele.. etc.
Cat despre partea tehnica... V-as intreba dar aerul din instalatie cand se incarca instalatia pe unde se evacueaza?
Uitati ca va explic.
Aveti un furtun pe care il luati de mijloc si il agatati la o inaltime pe care o doriti dvs. Un capat il bagati la robinet. Dati drumu la apa iar apa in scur timp va tasni pe celalalt capat. Opriti apa de la robinet. Apa nu curge. Puneti un dop la capatul ramas liber. Scoateti furtun de la robinet si puteti sa cuplati prin ce metoda vreti dvs. ambele capete intre ele si aveti un furtun in care este apa cu capetele legate intre ele.
Sa va spun si cum se face la bloc?
Vreti sa spuneti ca presiunea de la robinet nu este suficient de mare pentru a umple instalatia?
Eu am spus ca este posibil si aceasta incarcare, nu ca o recomand.
Recomand in schimb contactarea furnizorului de energie termica sa vina sa faca interventia de urgenta pe timpul anotimpului rece. In felul asta, proprietarii nu mai pot sa se duca pe capul presedintelui sau administratorului. Si nici administratorul nu sta sa mai faca calcule.
Mai exista si posibilitatea ca asociatia sa nu doreasca sa faca aceasta interventia urgenta nici ea si nici sa permita interventia reprezentantilor furnizorului, ceea ce ne duce pe un teren delicat.

P.S. Presiunea apei la robinet este undeva de la 4...5 bar, in functie de inaltime.
ex.. Pentru un bloc de 10 etaje presiunea poate ajunge pana la 5 bar.
Presiunea in instalatia de incalzire 2..3 bar. Nu ajunge la 4.

Si cu toate astea, la caldura nu se plateste apa rece ce trece prin instalatie + costul de incalzire al acesteia. Ba mai mult in caz de avarie, interventie urgenta asociatia ar trebui sa va ajute sa rezolvati problema, pasnic.
@ mastera
A VORBI-VORBIRE.
" E anormal ce se intampla la mine in bloc".Si vreti sa ne impartasiti experiente dvs., sa devenim si noi anormali ? Ati auzit de vorba batraneasca " daca trei iti spun ca esti beat, mergi si culca-te! ". Daca atatia useri isi pierd timpul cu dvs. sa va arate ca albu-i alb, de ce sustineti cu atata tarie contrariul ? Ce vreti sa demonstrati si cui ? Mie in nici un caz. Sa avem pardon, sunt licentiat in DINAMICA FLUIDELOR. Am incheiat.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
petricadracea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)