avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interventie neautorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interventie neautorizata

S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia de caldura pentru a o goli.a procedat la deconectarea caloriferelor din apartament pe care ulterior le-a inlocuit fara a avea autorizatie sau acceptul as. de proprietari.A reincarcat instalatia fara sa se execute aerisirea si a provocat astfel sincope in incalzirea prejudiciind proprietarii apartamentelor etaje superioare care au avut de suferit.In sedinta com. ex. s-a consemnat acest incident si ca au fost trimise sesizari la furnizorul de caldura si la politie.Cu ce se soldeaza acesta reclamatii cu amenzi sau cu indiferenta este vorba de contraventie infractiune este incidenta legea 325/2006 ?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:42, 14 Aprilie 2016
Eu v-am spus solutia pe care am mers eu. Pur si simplu m-am adresat radet-ului care a venit, a oprit si mi-a facturat. Solutia ce o spuneti dvs. este plimbatul unor hartii si complicatul lucrurilor. Dar este si asta o solutie, nu zic nu.
A doua solutie cu care am venit. A fost incarcarea instalatiei direct din apartament. Atunci porprietarul care face acest lucru, plateste pt ca se inregistreaza pe apometru cata apa a bagat in instalatie. Nu e o solutie tocmai corecta, dar se plateste cat se foloseste.
Daca instalatia are 10mc de agent termic si eu incarc cu 10mc din apartamentul meu, la urmatorea intretinere voi plati 10mc de apa calda pe care ii bag in instalatie.
Pe langa problema unei fisuri la calorier te poti trezi ca de la un an la altul, peste vara, poti observa ca nu ti se mai incalzeste un calorifer. Si asta se poate considera tot o avarie urgenta.
Ce nu stim exact, care a fost scopul prin care respectiva persoana a golit instalatia.
Motive se gasesc. Solutii pasnice, nu prea se gasesc in societatea noastra.
Nu am uitat ce am scris. Eu v-am spus cum s-a intamplat. Nu s-a notat nimic dupa gigacalorimetru si nici nu s-a inmanat ceva asociatiei cat am fost eu de fata, pentru ca reprezentantii asociatii au refuzat sa fie de fata cand s-a facut aceasta interventie.
Pur si simplu, Dorel de la cazane, a venit a intrat in subsol, a inchis vanele de tur si retur, a deschis robinetul de golire, am stat 15 minute sa se goleasca, mi-am facut treaba, l-am sunat pe Dorel, care a venit, a dat drumu la retur, apoi la tur, apoi am mers la mine in apartament, unde a scos un tabel, s-a uitat la nr de etaje, unde avea o valoare de 150. Mi-a taiat chitanta pe numele MEU, ne-am salutat si dus a fost.
Nici eu si nici Dorel a lu' RADETU nu am avut nici un contact cu reprezentantii asociatiei pe toata durata interventiei si nici asociatiai nu mi-a pus nimic la plata mie.
@ mastera
E GRLE DOM'LE !!!!
" Dorel a lu' RADETU" v-a taiat o chitanta reprezentand c/v agentului termic"a scos un tabel, s-a uitat la nr de etaje, unde avea o valoare de 150".
Din moment ce v-a taxat " RADETU "( furnizorul de agent termic), pentru ce sa mai platiti si la asociatie?
A doua solutie propusa de dvs. "incarcarea instalatiei direct din apartament"...Spuneati ca locuiti la et 1. Cand apa va curge de jos in sus am sa va admir si invidiez:beer: ca ati intrat in Cartea Recordurilor.:beer:
Va asigur ca este ultimul meu comentariu la acest topic.
1. Plimbatul hartiilor... Hmmm, nu plimbi nicio hartie, pur si simplu anunti printr-o metoda cunoscuta asociatia despre eveniment. Ce fac cei de la asociatie, chir nu tre' sa priveasca proprietarul.
2. Intre furnizor si as. prop. este o relatie pur comerciala "batuta in cuie" prin semnarea unui contract de furnizare si eventual de prestari de servicii. Spun eventual deoarece din momentu "subtierii" personalului tehnic de intretinere, furnizorii si-au cam luat mana de pe asociatii. Baietii mai intervin doar acolo unde contracul de reparatii sau ce-o mai fi el, este unul "gras", altfel daca tre' sa faca o umplere-golire, nu se prea deranjeaza. In fine, dvs. ati avut bafta, insa la noi in asociatie, cei de la CET nu indraznesc sa intre in subsoluri fara a fi chiar eu prezent. Nu ca ar fi nush ce problema, insa asa scrie in contract - baietii au acces si competenta doar pana la punctul de delimitare. Totusi, cum am mai spus, colaboram pentru nici slte firme nu se rup in figuri cu prestarile de servicii pe la subsoluri, va rog sa ma credeti - ori, ca sa scapa de insistenta mea, te anunta din start un pret de-ti vine sa-i dai in cap..., ma rog, asta este, bashca ca, zice legea ca trebuie sa ai 2-3 oferte, pentru aceeasi lucrare. De unde 2-3 oferte, cand eu nu gasesc barem una?
3. Incercam sa va facem sa intelegeti ca o instalatie de incalzire nu se incarca (din baie), chiar asa cum desenati dvs. pe o hartie plana. Incercati sa intelegeti ca este un pic mai simplu ca umplerea sa se faca pe unde trebuie. Adica si eu pot sa vin de la Iasi la Bucuresti, dar trecand pe la polul Nord sau Sud, cum doriti, da?
4. Faza ca cei de la asociatie nu au vrut sa colaboreze in toata aceasta actiune imi da de gandit, insa tot citind pe-aici inventiile dvs., inclin sa le dau dreptate. Credeti ca pe la noi nu sunt "inventatori" ?

Cred ca s-a raspuns si la intrebarea initiala a user-lui si poate ca si dvs. ati mai invatat ceva. Sper din tot sufletul.
Cu stima Adam Grecu - adica ca sa intelegeti ca la un moment dat ati facut niste afirmatii nelalocul lor, pe mine chiar asa ma cheama, nu de alta , dar sa nu cautati in alta parte.
Ok. Imi cer scuze. Apa nu curge de jos in sus asa cum nici incarcarea instalatiei de incalzire nu se face de jos in sus.
Nu au vrut sa participe pentru ca nu au vrut sa deranjeze vecinii cu intreruperea caldurii, asa cum nu vrea nici o administratie. Sa mearga pe burta si sa amane cat mai mult posibil aceste interventii pentru ca sunt costisitoare si nu vrei sa ai toti locatarii in cap pentru unu singur. Eu ar fi trebuit sa urmez sfatul lor sa imi carpesc caloriferul pana la venirea primaverii dupa cum sugerau iar pt mine asta nu a fost o varianta. Poate era in epoca comunista, mai pui o camera, mai legi o sarma.
Cat de a fi acasa atunci cand se face umplerea instalatie, trebuie sa fii si anuntat, iar daca cei ce fac incarcarea instalatie nu anunta, consider ca sunt buni de plata.
Nu am zis ca nu este mai simplu pe acolo. Eu doar am dat o alta solutie posibila prin care se poate incasa de la un locatar.

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)