avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza in conventia civila de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza in conventia civila de prestari servicii

2. In cazul in care salariatul/angajatul reziliaza conventia civila de prestari de servicii inauntrul

termenului de 1 an prevazut la cap. II/pct. 1, se angajeaza sa ramburseze toate cheltuielile suportate de

angajator, proportional cu timpul neservit in folosul acestuia."


Buna ziua, exista aceasta clauza de mai sus in contractul meu de munca si as vrea sa stiu daca din punct de vedere legal este valida, deoarece eu stiam ca imi pot depune demisia oricand cu conditia de a anunta cu 20 de zile inainte. Mentionez ca firma la care lucrez acum are foarte multe nereguli si nu as vrea sa mai raman aici, dar mai intai as vrea sa stiu daca aceasta clauza mi-ar putea crea probleme in momentul demisiei.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: raluca0elena , utilizator 18:41, 25 Martie 2016
Notiunea de salariat angajat nu trebuie sa existe in cuprinsul conventiei civile. Intr-un astfel de act, partile sunt beneficiar si prestator.

Buna seara,
Multumesc mult pentru raspuns si cred ca am gresit eu putin. Documentul in sine este un contract individual de munca, dar doar la acel punct din contract este scris "conventie civila". Nu inteleg sigur de ce, insa a-ti putea sa-mi spuneti daca este valabila clauza respectiva si daca nu voi putea demisiona decat dupa un an.
Va multumesc anticipat.
Despre ce cheltuieli este vorba?

Ati facut cursuri de formare profesionala pe banii angajatorului?
Multumesc pentru raspuns.
Nu, nu am facut nici un fel de cursuri pe banii lor. Nu stiu sigur la ce cheltuieli se refera clauza respectiva.
Art.3 C.mun.
...
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
.....

Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp, fără a exista premisa pregătirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 195 alin. (1) din Codul muncii - in prezent, art.198 alin.1C.mun., n.m. - (Ion Traian Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Prezentare de ansamblu şi observaţii critice asupra noului Cod al muncii, în Dreptul nr. 4/2003, p. 64)

Alte discuții în legătură

Daune demisie loc de munca Potecasul Potecasul Buna ziua, Am un contract la firma care lucrez,in care sunt stipulate urmatoarele: -clauza de fidelitae,: Salariatul se obliga sa lucreze l-a ... (vezi toată discuția)
Act adițional marcela392000@yahoo.com marcela392000@yahoo.com Am o problema pe care nu mai ma-mai confruntat, lucrez la o Pensiune și Patronul a zis că îmi face un act adițional în caz că vreau să îmi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Convenție Dada33 Dada33 Cum pot proceda dacă odată cu contractul de munca am semnat la notar și o convenție prin care ma oblig sa rămân in firma 10 ani altfel ma oblig sa ... (vezi toată discuția)