avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adițional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adițional

Am o problema pe care nu mai ma-mai confruntat, lucrez la o Pensiune și Patronul a zis că îmi face un act adițional în caz că vreau să îmi dau demisia pe timp de vară mă obligă sa plătesc 10.000 roni,.
E posibil așa ceva, vă rog frumos să-mi spuneți.
Mulțumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 13 Mai 2019
Codul Muncii
art.3
.....
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
.....

Doctrina a opinat ca, "Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp, fără a exista premisa pregătirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 195 alin. (1) din Codul muncii - in prezent art.198 alin.1 C.mun. - . (Ion Traian Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Prezentare de ansamblu şi observaţii critice asupra noului Cod al muncii, în Dreptul nr. 4/2003, p. 64).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada fixata de angajator Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Un angajator poate fixa o perioada pentru angajat in care lui sa ii fie interzis sa paraseasca locul respectiv de munca? De exemplu, o persoana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua IULIAN 2012 IULIAN 2012 Un act adițional care îmi interzice dreptul de a lucra în stomatologie daca plec din firmă pe o perioadă de 1an este legal asa ceva?Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Clauza limba straina justgaby94 justgaby94 Am semnat un act adițional care îmi da o suma de bani lunara și ma obliga dacă plec sa plătesc o suma fixa de bani. Actul e într-o limbă străină și ... (vezi toată discuția)