In decembrie 2015 am emis o factura ce depaseste 65.000 de euro si astfel am trecut ca srl de la micro la macro.Am platit impozitul aferent de 3% ca micro si acum aflu ca urmeaza sa platesc 16% la intreaga suma ,de fapt la venituri-cheltuieli 2015 in loc sa platesc cum ar fi logic 16% doar la suma ce depaseste 65.000 euro.Practic statul ma impoziteaza de doua ori pana in cuantumul de 65.000 euro ,echivalentul in lei desigur, ca si cum am functionat ca macro tot anul 2015.Gresesc cumva eu sau contabilul meu?Multumesc.:
Prevederi Codul fiscal/2015 : ART. 112^6 Impunerea microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau venituri din consultanţă şi management
Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plăti impozit pe profit. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în prezentul articol, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.