avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj urmat de casatorie si partaj- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj urmat de casatorie si partaj- credite/datorii

in anul 2008 am cunoscut o fata in anul 2009 ia a plecat in spania ca sa castige un ban si sa-mi trimeata pentru a achita unele datorii la bancii pe care ni leam asumat impreuna, a trimes in jur de 10.000 euro pana in anul 2012 dupa anul 2012 am incheiat casatoria dar ne gasindusi de lucru a plecat din nou in Spania acolo conbinanduse cu un alt barbat ce am aflat ulterior. anul acesta am bagat divortul iam facut si o plangere penala pt ca mia furat toate bunurile din casa si inainte de casatorie si dupa casatorie si mi lea adus ulterios ca sa nu ii fac dosar penal.
ia vine cu urmatoarele sa ii inapoiez toti bani care mi ia trimes pana in casatorie adica pana in 2012 exista vrun risc in care daca deschide un proces sa il pierd? mentionez ca are toate chitantele la toti bani ca mi ia trimes pana in casatorie
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
puyutzul, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 26 Martie 2016

da, sanse are si din ce ziceti, are si dreptate sa ceara, poate nu tot banii. Inteleg ca datoria era comuna, insa din ce ziceti, a platit-o numai ea.
Conteaza mult ce cere cum argumenteaza, ce dovezi are si cum le administreaza.
Ar fi bine sa va intelegeti amiabil si pt partaj. Ziceti ca ati facut plangere penala si pt ca a luat bunuri din casa, parte din ele bunuri comune.
Nu considerati ca are dreptul la nimic sau ce vreti sa ziceti ?
nu stiu daca sa inteles in 2008 neam cunoscut in 2009 ia a plecat in spania si am convenit sa faca bani acolo prin munca si sa platim niste rate la care ia sa angajat ca le platim impreuna ia a trimes bani pana in anul 2012 si nu am fost casatoriti doar neam inteles verbal cu parinti mei si cu ia sa platim ratele la niste banci acuma eu din ce mam interesat orice drept iti ceri se prescrie dupa 3 ani deci normal daca inteleg legea o sa ceara degeaba ca e prescris tot. dupa casatire din 2012 sau intamplat multe am prinso si cu altu si ia a venit ca eu sai dau bani care mi ia trimes pana in casatorie pe mine aia ma intereseaza daca fapta se prescrie dupa 3 ani si acei 3 ani au trecut ce sanse are? bunurile care lea luat leam cumparat eu in anul 2008 nici decum in 2009 bine am facut un credit prin care am platit tot impreuna sa zicem deci cam toate creditetele leam platit impreuna nu numai ia
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
puyutzul, utilizator
Sa reluam..v-a trimis bani din 2009 pana în 2012 când v-ați casatorit. Când ați divortat?
Termenul de prescripție e suspendat pe perioada căsătoriei :innocent:
da mia trimes bani din 2009 pana in 2012 in 2012 neam casatorit si anu acesta am prima si ultima infatisare la divort pe 11 mai pt ca ia a fugit anu trecut tot in spania la amantu ei povestea e lunga pe mine ma intereseaza bani aia in aia 3 ani pana in casatorie se prescrie pt ca suntem in 2016
Nu mizati pe prescriptie ca nu e cazul, dreptul ei nu e prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie neplatita asy28 asy28 buna dimineata as avea si eu o intrebare dam divortat in anul 2010 de sotie instanta mia incredintat mie copilu prin custodie unica dupa 2 luni sotia sa ... (vezi toată discuția)
Bună, eu și soțul am locuit împreună din 2006 în spania,în ... ADELA MARIAN ADELA MARIAN Bună, eu și soțul am locuit împreună din 2006 în Spania,în 2008 sa născut băiatul nostru nu eram căsătoriți încă și apoi am plecat în tara și ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa divort pentru datorii comune paul1973 paul1973 cum pot face pe cineva sa isi aduca aminte de datoriile comune?mai concret am luat un credit de nevoi personale pe numele meu,prin 2006,mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)