avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea numelui pe cale administrativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea numelui pe cale administrativa

Doresc sa imi schimb pe cale administrativa numele de familie, intrucat, in decursul ultimilor ani am facut uz de un pseudonim literar in semnarea diferitor publicatii. Mentionez ca am publicat in jurnale si reviste literare atat in tara, cat si in strainatate, iar lucrarile semnate cu acest pseudonim au fost premiate in Europa si Statele Unite. De asemenea, am publicat trei carti in tara sub acest pseudonim, fara a fi insa membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Doresc sa stiu daca motivatia mea se incadreaza conditiilor ordonantei 2.b) ( b) cand persoana in cauza a folosit, in exercitarea profesiei, numele pe care doreste sa il obtina, facand dovada cu privire la aceasta, precum si asupra faptului ca este cunoscuta in societate sub acest nume). In cazul in care doleanta mea este fezabila, care sunt actele doveditoare pe care trebuie sa le pun la dispozitie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Auburn , utilizator 00:47, 9 August 2009
Din cele spuse de dv., numai daca veti face dovada faptului ca ati utilizat numele pe care doriti sa-l obtineti pe cale administrativa in exercitarea profesiei, veti avea sanse de solutionare favorabila a cererii. Inteleg insa ca nu sunteti scriitor, nefiind membru al U.S.R., astfel ca nu vad cum puteti dovedi ca v-ati exercitat profesia...care trebuie certificata prin inscrisuri oficiale...De asemenea, ar trebui sa dovediti faptul ca sunteti cunoscut in societate sub numele pe care doriti sa-l obtineti, ori nu cred ca publicarea unor articole in jurnale si reviste, in tara si strainatate, chiar premiate, inclusiv a 3 carti sub acelasi pseudonim, ar putea conduce la incidenta art. 4 alin. 2 lit. b din O.G. nr. 41/2003.
Eu as depune cererea de schimbare a numelui pe cale administrativa, în temeiul dispozitiilor art. 4 alin. 2 lit. m din acelaşi act normativ.
Cererea se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al in a carui raza teritoriala isi are domiciliul şi va fi insotita de urmatoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimtamantul, dat in forma autentica, al celuilalt sot, in cazul schimbarii numelui de familie comun purtat in timpul casatoriei;
......................................................................................
d1) cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
e) orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale. ;)

Multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie nancyadina nancyadina Buna ziua.In urma cu jumatate de an m-am ccasatorit si am luat numele de familie al sotului.Sunt medic de profesie si am multe diplome pe numele de fata,de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume sfatlegel01 sfatlegel01 Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura de a imi schimba numele si tot ce presupune aceasta cat mai clar. Situatia este urmatoarea. Sunt student si am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie adela_ioana adela_ioana Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura de urmat si cat dureaza aceasta procedura in cazul in care doresc sa imi schimb numele de familie. ... (vezi toată discuția)