avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate declaratie vamala, cu sau fara canistra la 7 zile
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

declaratie vamala, cu sau fara canistra la 7 zile

salut !
Detin o masina la care sunt proprietar si o procura facuta la alte 4 persoane soferi.
Pe intreg teritoriul Europei (tara a carei membru suntem) nimeni la nici un control nu te intreaba daca esti sau nu proprietarul masinii. Pentru nevoia de motorina , tranzitez la 2 zile granita cu R.Moldova, de fiecare data cu rezervor si canistra de 10 litri si un alt sofer, revenindu-le randul la fiecare la cel putin 7- 8 zile. A aparut o discutie aprinsa legata de faptul ca numai 1 data la 7 zile are voie canistra sa treaba si nu cu fiecare sofer in parte.
Citez din lege :
Articolul 107
(1)
Sub rezerva articolelor 108, 109 și 110:
(a)
carburantul conţinut în rezervoarele normale:

ale autovehiculelor pentru turism, ale autovehiculelorutilitare și ale motocicletelor;—
ale containerelor cu destinaţii speciale care intră pe teritoriul vamal al Comunităţii;
(b)
carburantul conţinut în rezervoarele portabile de la bordulautovehiculelor pentru turism și al motocicletelor, în limita a zece litri pe vehicul și fără a aduce atingere dispoziţiilor naţionale în materie privind deţinerea și transportul de carburant,

Daca ar fi sa respectam legea vamala , in momentul in care soferul este gasit ca facand contrabanda cu tigari ,alcool , droguri .... , i se confisca masina si amenda dupa fapta, eu ca proprietar de drept neavand nici o putere de a invoca ca masina a-mi apartine iar amenda sa o plateasca cel care a comis fapta.
INTREBARE : Este dreptul fiecarui sofer sa treaca cu canistra sau nu 1 data la 7 zile ? Masina este un VAN si face curse ocazionale in tara si international.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:55, 17 Aprilie 2016
Discutie aprinsa cu cine?
In opinia mea, la cantitatea asta nu au cum sa va confiste masina si nici macar nu pot amenda soferii.

Discutii aprinse cu vamesii care sustin ca , canistra are voie doar 1 data la 7 zile sa treaca cu oricare dintre soferi, iar eu ca proprietar , ma folosesc de ei ca sa tranzitez motorina .
A nu se intelege gresit, Nu fac trafic cu motorina ci o folosesc in scop personal la curse.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
taobao, utilizator
Am ajuns la exasperare si eu dar si ei, vamesii. Ultima oara cand am intrat in tara dinspre R. Moldova, am fost retinut in vama de catre lucratorii vamali 5, 30 ore doar cu pretextul ca am si detin carburant in rezervor si nimic mai mult de atat. Le-am cerut sa completeze un proces verbal cu fapta pe care considera ei ca am comis-o si au spus ca nu au nimic de completat , nu exista abatere dar ca doar detin carburat in rezervor si masina ramane in vama iar eu pot sa plec linistit acasa. Simt ca sunt luat in bataie de joc si se pune presiune asupra mea sa nu mai trec prin vama. Doresc sa ma indrumati undeva unde sa pot face o plangere impotriva lor( alentilor vamali) si abuzurilor lor. Am sunat la 112 si nu mi-a fost de folos cu nimic. Multumesc !
In acceasi seara la fel au procedat si cu o femeie care avea acasa un bebelus mic , iar ei ii curgea lapte din sani si au fost de neinduplecat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
taobao, utilizator
Scrieti aici:
[ link extern ]
Este link pentru Petitii, sesizari, reclamatii in stanga paginii, in Meniu.

Cereti-le un raspuns clar, argumentat cu prevederea legala care interzice ce ati scris dvs. ca faceti:
Pentru nevoia de motorina , tranzitez la 2 zile granita cu R.Moldova, de fiecare data cu rezervor si canistra de 10 litri si un alt sofer, revenindu-le randul la fiecare la cel putin 7- 8 zile. A aparut o discutie aprinsa legata de faptul ca numai 1 data la 7 zile are voie canistra sa treaba si nu cu fiecare sofer in parte.

Veti primi cu siguranta un raspuns iar daca va e favorabil il listati si-l tineti in torpedou. Altceva nu cred ca v-ar putea scapa de ce se intampla.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de motorina soferi - societate de transport bortoi bortoi Buna ziua. Sunt intr-o dilema referitoare la conditiile de recuperare a prejudiciului efectuat de soferii angajati la firma noastra. In ultimul timp (desi ... (vezi toată discuția)
spaga si la vamesii vecini (bulgaria); Manole Dumitru Manole Dumitru Un compatriot de al nostru; are licenta de import export si anul trecut a cumparat din Turcia componente de calculotoare si alte produse cu specificul ... (vezi toată discuția)
Este fapta penala ce am facut? cristianmihai12 cristianmihai12 Buna seara Acum 2 zile am vrut sa cumpar motorina de la un tir care se afla in parcare.Am oprit acolo mi-am aprins o tigare iar acesta a intrat in vorba cu ... (vezi toată discuția)