avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare contract de inchiriere

buna ziua,
am o garsoniera pe care vreau sa o inchiriez cu 100 lei chirieluna.
la cit se ridica taxele pe care trebuie sa le platesc la stat.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:11, 26 Martie 2016
Prevederi art.84 Cod fiscal :(2) În cazul veniturilor obținute din închirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal, venitul brut se stabilește pe baza chiriei prevăzute în contractul încheiat între părți pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei.

(3) Venitul net din cedarea folosinței bunurilor se stabilește prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut. Calcul taxe :100-40=60.La aceasta se aplica 5,5%CASS.60x5,5%=3 lei. Impozit 60-3=57x16%=9 lei.Deci la 100 lei chirie,platiti taxe de 12 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din inchiriere Antonela60 Antonela60 Cit trebuie sa platesc impozit pe suma de 15080 incasati din chirie pe un.an? (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)