avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din inchiriere

Cit trebuie sa platesc impozit pe suma de 15080 incasati din chirie pe un.an?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:09, 14 Februarie 2018
Din codul fiscal ART. 84 - Stabilirea venitului net anual din cedarea folosinței bunurilor
............
(3) Venitul net din cedarea folosinței bunurilor se stabilește prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.
Apoi 10% impozit pe venit la venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
Impozitare contract de inchiriere anaid1972 anaid1972 buna ziua, am o garsoniera pe care vreau sa o inchiriez cu 100 lei chirie\luna. la cit se ridica taxele pe care trebuie sa le platesc la stat. multumesc! (vezi toată discuția)
Cota deducere cheltuieli miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru stabilitea venitului net (la veniturile din cedarea folosintei bunurilor) cota de deducere a cheltuielilor in ... (vezi toată discuția)