Va rog frumos sa imi spuneti ce posibilitati am sa solicit divortul si ce sanse de a-l obtine, inclusiv custodia copilului, in urmatoarea situatie:
- copil minor 6 ani;
- nu am loc de munca de 9 luni, din motive obiective, principalul fiind acela de a ma ocupa de cresterea copilului;
- sotul are un job bine remunerat;
Motivul principal pentru care doresc sa cer divortul este lipsa de comunicare si intelegere, de mai multi ani.
In plus, job-urile pentru care sunt chemata presupun relocarea in alt oras, mai mare. Sotul nu este de acord, desi el face naveta zilnic, 70+70 km casa-birou; in schimb imi impune mereu sa imi gasesc ceva de lucru, local, desi stie ca am incercat si nu se poate, fiind un oras mai mic.
Cum imi pot construi mai bine motivatia pentru divort si ce sanse am de obtinere a acordului dar si a custodiei copilului?
Cat timp nu aveti un loc de munca stabil si o locuinta unde sa stati va fi foarte greu ca dumneavoastra sa obtineti custodia copilului!
Locuinta unde stati este proprietatea dvs si a sotului sau este cu chirie?
Daca nu veti avea un loc de munca care sa poata justifica un venit decent nu veti obtine custodia copilului. Instanta va decide cui i se va atribui apartamentul stabilind un drept de sulta pentru celalalt sot. Asta in cazul in care nu se poate partaja direct apartamentul . Insa fara loc de munca mai mult ca sigur ca nu vi-l va atribui dvs deoarece nu puteti plati ratele bancare!
Bun. Tot ceea ce trebuie sa fac este sa imi gasesc un servici. In momentul in care il voi avea, acest servici, cum ar trebui sa procedez, ca sa si obtin ceea ce imi doresc?
In momentul in care aveti un seviciu stabilt care va permite sa demonstrati ca aveti posibilitati de intretinere pentru dvs si copil , atunci puteti intenta actiune de divort la judecatoria unde aveti domiciliul.:)