Va rog frumos sa imi spuneti ce posibilitati am sa solicit divortul si ce sanse de a-l obtine, inclusiv custodia copilului, in urmatoarea situatie:
- copil minor 6 ani;
- nu am loc de munca de 9 luni, din motive obiective, principalul fiind acela de a ma ocupa de cresterea copilului;
- sotul are un job bine remunerat;
Motivul principal pentru care doresc sa cer divortul este lipsa de comunicare si intelegere, de mai multi ani.
In plus, job-urile pentru care sunt chemata presupun relocarea in alt oras, mai mare. Sotul nu este de acord, desi el face naveta zilnic, 70+70 km casa-birou; in schimb imi impune mereu sa imi gasesc ceva de lucru, local, desi stie ca am incercat si nu se poate, fiind un oras mai mic.
Cum imi pot construi mai bine motivatia pentru divort si ce sanse am de obtinere a acordului dar si a custodiei copilului?
"Cand inceteaza cauza,inceteaza si consecintele"-"Cessante causa,cessat effectus"
Astfel cum au scris si colegii de site,dar mai ales distinsul avocat Mihai,este de stringenta necesitate sa va gasiti un loc de munca.Altfel,nu veti putea dovedi ca aveti conditii materiale pentru cresterea si educarea minorului si custodia va fi acordata in mod corect si legal,partii adverse.
In privinta divortului ar fi bine ca pana la pronuntarea unei solutii sa va rezolvati cealalta problema,adica sa va angajati.
In rest dvs.sunteti singurul dvs."judecator"