avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Buna ziua

Cand moare un pensionar i se acorda unei rude un ajutor de inmormantare de la casa de pensii.Daca persoana decedata era nevazatoare cu certificat de incadrare in gradul 1 de handicap primeste ajutor de inormantare si de la DGASPC?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 25 Martie 2016
In cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită unei singure persoane, care dovedeşte cu documente că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz:
a) soţul supravieţuitor;
b) copilul;
c) părintele;
d) tutorele;
e) curatorul;
f) oricare altă persoană.

Detalii : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces pentru persoanele cu handicap alecsya alecsya Buna.am avut in grija o persoana care avea pensie de handicap.acum o saptamana a decedat Si as dori sa stiu Daca pot beneficia de ajutor de deces.am fost la ... (vezi toată discuția)
Acordarea de ajutor de inmormantare ciprianpaul ciprianpaul bunicul meu a decedat in urma cu 4 zile si as vrea sa stiu cum pot beneficia de ajutor de inmormantare. problema este ca el primea doar o pensie de handicap de ... (vezi toată discuția)
Deces dorderacu dorderacu ce acte trebuie pt ajutor de inmormantare, unde se depun , cat dureaza, cati bani se dau? (vezi toată discuția)