Rusine & Multumesc. CONDUCEREA FAN CURIER! ASTAZI 24.03.2016 AM FOST DAT AFARA DE LA LOCUL DE MUNCA , FAN CURIER BRASOV. MOTIVUL : AM UN COPIL MIC , SI AM LIPSIT 15 MINUTE , SA MERG LA VACCIN CU EL. AM FOST SUNAT SI EXECUTAT DIRECT DE SEFUL mare Mpxxxx Dansul ma suna si ma intreaba unde sunt( dupa ce ieri am stat 4 ore peste program) ;ii explic ca am fugit pana in Bartolomeu sa fac vaccin la copil si revin cat pot de repede. Dansul MA EXECUTA DIRECT FARA DREPT LA REPLICA " VII SI ITI PREDAI CHEILE ,SI STAI ACASA SI CRESTETI COPILUL, DACA AI COPIL! " SI DA..... LE-AM PREDAT. CAND AM FOST ANGAJAT MI S-A PROMIS CA POT SA IES LINISTIT CAND AM NEVOIE..... PACAT CA AM CREZUT IN CONDUCEREA FAN CURIER. restul echipei sunt oamenii de nota 10. Multumesc Fan curier............"
Aceasta este postarea mea din mediul online. Multe pareri si reactii. Oamenii au zis sa va trimit acest subiect poate il facem cunoscut. Desi eram in perioada de intership in cadrul firmei FAN COURIER Brasov, pur si simplu m-au terminat psihic prin atitudinea lor fata de mine ,pentru ca am copil mic am fost dat afara fara drept la replica, fara sa fiu chemat si sa discute cu mine............M-au dat afara ,,,,,, de ce se face o astfel de discriminare groaznica? Nu mai avem voie sa avem copii in Romania>??????
Daca nu, solicitati in scris sa va elibereze decizia respectiva.
2. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
Art.40 alin.2 C.mun.:
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....
Prin urmare, neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea reapausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social).
- unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa.
Potrivit Legii nr.85/2014, valoarea-prag pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat. (art.5 pct.72).
Buna seara
Daca erati in primele 90 de zile ale CIM chiar daca pe perioada nedeterminata , angajatorului nu ii trebuie motiv pentru a va desface contractul de munca unilateral. Ca om cu 2 copii mici si cu probeleme aferente lor....vaccinuri/urgente la spital/ stari de rau va inteleg dar intr un domeniu ca al dvs lipsa nemotivata ( nu aveati cum lipsi doar 15 min..drumul dus intors plus vesnicele cozi de la medicii de familie banuiesc ca macar 1 ora 1 ora jumatate dureaza) poate produce prejudicii in primul rand firmelor care au contract cu Fancourier si dupa aia Fancourierului. Daca nu livrati la timp un colet , destinatarul il poate refuza si ajunge expeditorul sa plateasca transportul degeaba.
REPET am copii si stiu cum e dar trebui transparenta din partea angajatilor si a sefilor.
Stiu ca mare parte a patronilor asupresc angajatii si nu va mustrez mi-am zis opinia.
Multumesc
Concediere abuziva
anarylia
buna ziua tuturor,
am fost concediata pe motiv ca nu m-am prezentat duminica la lucru (desi nu aveam intelegerea asta nici scrisa nici verbala) si nici ieri ( ... (vezi toată discuția)