avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CAT AR TREBUI SA PLATESC LA ASOCIATIA DE PROPRIETARI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CAT AR TREBUI SA PLATESC LA ASOCIATIA DE PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA

Ma numesc Gabriela C.cu domiciliul in Braila si sunt plecata din tara de 3 ani de zile, timp in care am fost data la scadere cu plata la asociatia blocului. Zilele trecute am vazut noul format de factura, in care plata asociatiei este defalcata pe categorii de cheltuieli. Pana aici totul e normal. Foarte curios mi s-a parut faptul ca desi nu am consum de apa, totusi platesc diferentele de apa, desi nu locuieste nimeni in acel apartament, totusi platesc curatenia pe scara. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca aceste cheltuieli isi au rostul si daca sunt legiferate undeva.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2016
Gabrielle0163, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:48, 26 Martie 2016
Platiti cheltuielile repartizate pe cota parte indiviza, cele pe beneficiari, mai putin cele repartizate pe consumuri individuale si nr de persoane.
Chiar daca apartamentul nu este locuit, casa scarii trebuie curatata, maturata, spalata.
In privinta diferentelor de apa solicitati presedintelui AP lamuriri privind regulamentul de repartizare a diferentelor de apa (FS foloseste apa pentru spalarea ghenei, scarii, etc.).

Gasiti foarte multe comentarii pe acest subiect, introduceti in caseta de cautare din meniu "cheltuieli apartament nelocuit"

www.avocatnet.ro/content/for...
Sunt cateva principii: un apartament nelocuit nu plateste zero lei.
Curatenia trebuie sa o suportati pentru ca legea precizeaza ca ea se repartizeaza dupa cota de proprietate, nu dupa numarul de persoane.
Diferentele de apa: aici cred ca cei din comitet ar trebui sa mediteze daca regulamentul lor aproximeaza bine realitatea. Se pare ca nu prea.

Conform dispozitii in domeniu,in cazul spatiilor cu destinatia de locuinta,chiar daca acestea nu sunt locuite,proprietarul este obligat sa achite anumite contributii legate de partea comuna
Apartamentul fiind nelocuit,nu exista consum individual,nu se impun cote aferente-asta daca apartamentul este prevazut cu aparate de contorizat consum-repartitoare de cost,
apometre,gaze
Daca insa apartamentul nu este prevazut cu aparate de contorizat individual situatia se schimba
Exista asociatii de proprietari,unde exista diferente apreciabile intre factura si total indexi individual comunicati
Legiutorul nu a prevazut dispozitii concrete pentru repartizat supliment consum utilitati,astfel incat la nivelul imobilelor de locuit in comun se folosesc 3 variante de impunere supliment consum utilitati-variante care sunt perfecte si care intotdeauna genereaza suspiciuni si dispute intre locatari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racord separat apa rece slick_bdc slick_bdc buna ziua.fiti amabil as dori sa stiu si eu cateva lucruri legate de racordul separat la reteaua de apa.acest racord presupune instalarea unui apometru de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarilor de apartamente angelapopa angelapopa Buna ! Am in Romania ca proprietate o garsoniera (apartament cu 1 camera )dar sunt casatorita si locuiesc in Germania de 4 ani.Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Consumul suplimentar de apa repartizat in functie de cantitatea de apa consumata meridumitrescu meridumitrescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: La un consum de 18-20 m3 de apa pe luna pentru 3 persoane, cate locuim in apartament, administratorul ne ... (vezi toată discuția)