Cu ani in urma am depus actele pentru a ma inscrie in cadrul unei universitati,bineinteles diploma de bacalaureat in original. La vremea respectiva am achitat taxa de inscriere,am primit o chitanta ce nu mai exista; nu am semnat nici un fel de contract cu universitatea. Eu am plecat din tara inainte sa vina vremea de a achita prima transa din plata facultatii,iar lucrurile au ramas asa.Am sunat la secretariatul catedrei respective pentru a afla daca mai exista diploma mea. Raspunsul a fost ca da,o pot recupera in cateva ore,dar trebuie sa achit o taxa de 150 lei. Intreband pentru ce sa achit aceasta taxa,doamna secretara foarte drauta si senina mi-a raspuns pentru simplul fapt ca mi-au pastrat diploma atatia ani.
Intrebarea mea este daca nu cumva este cam ilegal sa se perceapa o astfel de taxa pentru un motiv atat de absurd. Fiind un act oficial nu cred ca il puteau arunca oriunde.
Buna ziua,
Ciudata taxa
Va sfatuiesc sa va adresati direct secretariatului acelei universitati cu o cerere scrisa si inregistrata cu numar de intrare.
Veti solicita raspuns scris si solicitati si temeiul legal al taxei.
Sa vedm ce raspuns dau in scris.