avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diploma de bacalaureat retinuta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diploma de bacalaureat retinuta

Buna ziua,

Cu ani in urma am depus actele pentru a ma inscrie in cadrul unei universitati,bineinteles diploma de bacalaureat in original. La vremea respectiva am achitat taxa de inscriere,am primit o chitanta ce nu mai exista; nu am semnat nici un fel de contract cu universitatea. Eu am plecat din tara inainte sa vina vremea de a achita prima transa din plata facultatii,iar lucrurile au ramas asa.Am sunat la secretariatul catedrei respective pentru a afla daca mai exista diploma mea. Raspunsul a fost ca da,o pot recupera in cateva ore,dar trebuie sa achit o taxa de 150 lei. Intreband pentru ce sa achit aceasta taxa,doamna secretara foarte drauta si senina mi-a raspuns pentru simplul fapt ca mi-au pastrat diploma atatia ani.
Intrebarea mea este daca nu cumva este cam ilegal sa se perceapa o astfel de taxa pentru un motiv atat de absurd. Fiind un act oficial nu cred ca il puteau arunca oriunde.
Cel mai recent răspuns: Ramona_Manea , utilizator 14:20, 27 Martie 2016
Buna ziua,
Ciudata taxa
Va sfatuiesc sa va adresati direct secretariatului acelei universitati cu o cerere scrisa si inregistrata cu numar de intrare.
Veti solicita raspuns scris si solicitati si temeiul legal al taxei.
Sa vedm ce raspuns dau in scris.
Va multumesc pentru raspuns. Voi incerca varianta aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea refuza sa imi restitutie diploma de bacalaureat robogdaniasi robogdaniasi buna ziua.am fost student la facultatea de medicina veterinara din iasi la zi/taxa timp de un an jumatate.in anul 2 sem 2 am renuntat la facultate din motive ... (vezi toată discuția)
Retinerea diplomelor in original CarmenFarcas CarmenFarcas Sint absolventa a scolii postliceale sanitare iar in prezent studenta in ultimul an la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu .La inscriere ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberãrii diplomei de bacalaureat de cãtre facultate delippity delippity Bună ziua! Sunt student în primul an la Facultatea de Jurnalism în regim cu taxă. Am fost exmatriculat datorită faptului că nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)