avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... banca chemata in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

banca chemata in contencios administrativ

Buna, ziua am mostenit un cont bancar si banca refuza sa opereze schimbarea de titular.
Am citit urmatoarele:

prevederile art. 2 alin. 1 lit. b) al L. 554: “sunt asimilate autorităţilor publice, ȋn sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public; .”
Pe de alta parte, Comisia Europeana afirma ca:“ Serviciile publice sunt activităţi economice pe care autorităţile publice le identifică ca fiind de importanţă aparte pentru cetăţeni şi care nu ar fi furnizate (sau ar fi livrate in alte condiţii, dacă nu ar fi o intervenţie publică. Ca exemple sunt reţelele de transport, serviciile poştale sau serviciile sociale”.
Intrebarea este daca pot chema banca in contencios adm., ea prestand servicii publice, in opinia mea.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
tibimarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 20:28, 29 Martie 2016
Banca este o societatea comerciala, nu o institutie de interes public. Calea este cea civila, obligatia de a face (sa schimbe titularul contului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei dispozitii emise de primarie melcsy melcsy cum pot sa cer anularea unei dispozitii date de primarie? adica dispzitia de sistare lucrarilor de constructii?avem si autorizatie de construire si acordul ... (vezi toată discuția)
universitate particulara reprezinta o "autoritate publica" in sensul legii contenciosului administrativ? raduallan raduallan Speta e urmatoarea: o universitate particulara refuza eliberarea diplomei de licenta din cauza unor neantelegeri privind plata taxelor de licenta. Poate fi ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ? DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Locuiesc in Com 1 Decembrei , Jud Ilfov intr-un cartier \"rezidential\". Initial iesirea din cartier era asigurata printr-un sens giratoriu ... (vezi toată discuția)