Dedita a scris:
======================more text====================================
Va rog enorm sa imi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie.
Multumesc din suflet !
Doamna, dracul sta ascuns in detalii. Nu imi este clar ce este cu "fuziunea". Obligatiile angajatorului dvs., au fost preluate de noua entitate? Toate astea rezulta din actul juridic referitor la fuziune. La acest document nu puteti ajunge dvs. decat prin bunavointa, bunavointa cui? Nici nu stiu cui trebuie sa va adresati. Mai exista vechiul dvs, angajator?
Din postarea dvs. rezulta ca cineva, totusi, sta de vroba cu dvs., deci va considera partener de discutie. Mai mult, chiar urmeaza sa va dea un raspuns oficial. De aici rezulta ca se simt ca au niste obligatii.
Dupa ce va dau raspunsul oficial, sau daca in cateva zile nu va dau nimic, le bagati o scrisoare la registratura, sau daca nu v-o primesc, le-o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, in care va exprimati toate pretentiile. Cand va raspund, sau dupa 30 de zile daca nu va raspund, va adresati justitiei. Nu pierdeti vremea cu jalbe la ITM, CNAS, mama Omida, etc. Acolo sunt o gramada de "fosti lipitori de afise", care raman si dupa schimbarea legislaturilor, si cativa profesionisti adevarati, care abia fac fata. Si, nota bene, dupa ce nu va rezolva, va recomanda si ei sa va adresati justitiei. Si, in plus, sesizarea organelor administrative nu "opreste ceasul", va puteti trezi ca actiunea in justitie este tardiva.
Instanta va solicita angajatorului toate documentele relevante si va va da o sentinta care, in prima instanta va fi executorie si, dupa recurs, irevocabila.
Nu este usor dar sper sa nu se ajunga pana acolo, angajatorii stiu ca in caz de abuz nu au nicio sansa in justitie, si mai platesc si daune. Eu cred ca se rezolva, suntem in 2016, nu in anii '90,