avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile lucratorilor in mediul nuclear si/sau toxic ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile lucratorilor in mediul nuclear si/sau toxic ( lucrul cu substante chimice )

In ce lege sunt stipulate drepturile lucratorilor in mediul cu radiatii si/sau mediul toxic ? Care este procedura ( ce demersuri trebuie urmate ) pentru a afla daca in momentul de fata beneficiem de aceste drepturi ( ex. conditii speciale, etc. ) in situatia in care sunt colegi in prag de pensionare si daca o persoana de specialitate ne poate ajuta daca lucrurile nu sunt conform legii ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 27 Martie 2016
In Anexa 2 la Legea 263/2010 gasiti LISTA cuprinzând locurile de muncă încadrate în condiţii speciale, în care se desfăşoară anumite activtăţi
[ link extern ]

unde la pct.2 se gaseste :
2. Activitatea din locurile de muncă încadrate în categoriile de risc radiologic III şi IV din centrale nuclearoelectrice, unităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul nuclear, unităţi de fabricare a combustibilului nuclear, unităţi de tratare şi depozitare a deşeurilor radioactive, instalaţii radiologice şi alte instalaţii nucleare

Metodologia de incadrare a locurilor de munca in conditii speciale este prevazuta de legislatia in materie , iar incadrarea persoanelor in locuri de munca in conditii speciale se realizeaza in conditiile indeplinirii tuturor criteriilor mentionate de lege.

Ati verificat la angajator daca locul de munca este incadrat in conditii speciale de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca petrescucornelia petrescucornelia Intre aprilie 2001 si 31.12.2013 am lucrat intr-un laborator de radiologiecu risc radiologic III (conditi deosebite).Am vreun beneficiu la pensie? (vezi toată discuția)
Substante periculoase sau radioactive? elenadeverde elenadeverde Va rog sa-mi spuneti daca urmatoarele substante sunt incadrate ca substante toxice si periculoase sau radioactive: Acetat de uranil sau uraniu, azotat de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale conditii deosebite de munca vilica123 vilica123 Buna ziua! Lucrez ca registrator medical la Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, in urma ... (vezi toată discuția)