avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acces interzis trecere pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acces interzis trecere pe teren

Buna ziua,

Am o casa de vacanta, cu curte imprejmuita. Undeva mai la vale, satenii au facut din mosi-stramosi o adapatoare pentru animale. Adapatoarea se afla chiar langa gardul meu. Eu doresc ca acolo sa imi fac un garaj in curtea mea pentru masina, doresc sa stric gardul si sa fac o poarta pentru a putea sa imi parchez masina, insa satenii mi-au zis ca pot sa fac ce vreau, insa adapatoarea de animale sa o las in locul unde este asezat.
Adapatoarea se afla in drum, chiar langa gardul meu.

Intrebare:
- Ce pot sa fac in aceasta situatie, avand in vedere ca adapatoarea pentru animale imi blocheaza accesul de a intra cu masina pe terenul meu pe care totusi platesc impozit?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 06:03, 26 Aprilie 2016
Nu se gaseste cineva care sa imi raspunda?
Care este articolul din codul civil care spune ca am dreptul la acces spre proprietatea mea?
Adapatoarea este un bun public aflat pe domeniul public. Va faceti accesul si garajul in alta parte si gata, toata lumea va fi fericita.
Art. 555 cod civil.

Conţinutul dreptului de proprietate privată

(1) Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi şi dispune de un bun în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, în limitele stabilite de lege.

Codul civil actualizat.
Art. 480

Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si a dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege.

Adapatoarea trebuie mutata de acolo, mergeti la primarie si depuneti o cerere de stramutare a adapatoarei de apa.
La primarie nu cred ca mi se aproba, eu sunt singura, satenii sunt multi, primarul va tine cu satenii,...
Va trebui sa merg in instanta? Sa dau in judecata pe sateni sau pe primar daca nu imi va aproba?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
danaa1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondenta in noul cod civil pentru art 480, art 585, 969 parte parte Ma intereseaza care/daca sunt articole corespondente in Noul Cod Civil, pentru art 480, 585 si 969 din vechiul cod. Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Parcat la gardul proprietatii papusa1408 papusa1408 Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)