avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva - plata cheltuielilor judiciare, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva - plata cheltuielilor judiciare, sistemul de probatiune

Buna ziua,
in data de 03.03.2016 mi-a fost comunicata minuta sedintei penale din data de 29.02.2016 , respectiv condamnarea . In minuta era specificat si faptul ca se poate face apel in termen de 10 zile, apel care nu a mai fost facut . Tot in minuta scria ca trebuie sa platesc cheltuieli judiciare de 490 lei . Am doua intrebari in acest sens : 1)trebuie sa mi se mai comunice ceva? respectiv faptul nu a ramas definitiva
2)am fost la trezorerie cu minuta,sa platesc cheltuielile de judecata , si mi s-a comunicat ca nu cu aceasta minuta trebuie sa ma prezint ci cu o comunicare in care sa fie specificat si contul . Trebuie sa mi se comunice inca ceva ca sa pot face plata?
3)M-am prezentat la biroul de probatiune,iar acolo mi-au zis , citez, "o sa va contactam noi"....e normal?As vrea sa incep sa lucrez in folosul comunitatii,acele 60 de zile.....
Cel mai recent răspuns: cses , utilizator 15:25, 28 Martie 2016
Buna ziua,
Mergeti la instanta si solicitati contul ca sa platiti cheltuielile de judecata.
Da, trebuie comunicata SENTINTA motivata.
Daca nu ati intreprins nicio cale de atac atunci solicitati motivarea cat mai repede pentru a putea sa va prezentati la primarie.
Normal era sa o comunice ei la primarie dar ....
Dar data la care sentinta a ramas definitiva este data de 29.02 + 10 zile?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere hotarare definitiva cses cses Buna ziua. In data de 29.02.2016 am fost condamnat cu suspendare pt conducere sub influenta alcoolului. In minuta sedintei ce mi.a fost comunicata acasa se ... (vezi toată discuția)
Urgentarea redactarii hotararii definitive i_vasea i_vasea S-a afisat pe internet sentinta procesului penal in care am fost judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice art.336 NCP ... (vezi toată discuția)
Executare penala M ion M ion Bună seara dacă am primit o comunicare minuta penala urmează sa mai primesc ceva mai exact când sa ma prezint la serviciul de probațiune și unde sa ... (vezi toată discuția)