avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca imi platesc singura asigurarea de sanatate pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca imi platesc singura asigurarea de sanatate pot lua indemnizatia pentru copil

am pe cartea de munca 5 luni si am ramas gravida ,nu au trecut ce 15 zile de la intreruperea cartii de munca,daca vreau s imi platesc singura contributiile la stat pot primi indemnizatia pentru copil.unde platesc si cat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 28 Martie 2016
1. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor sociale nu este o conditie pentru a beneficia de CCC adica nu va ajuta in acest sens.

3. Cu ce articol v-a incetat contractul individual de munca (CIM) si cu ce data?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ratzuska ratzuska sunt insarcinata in 2 luni pe cartea de munca am 6 luni muncite prin indemnizatie...iau? :sorry: (vezi toată discuția)