avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara (iar!)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara (iar!)

am trimis (imi cer scuze) aiurea acest mesaj la , asa ca tb s-o iau d'a cappo :
In urma pronuntarii divortului (cu hotarare comunicata in luna august, fara apel), fostul sot a fost obligat , prin decizia Tribunalului, la plata unei pensii alimentare in cuantum de 25% din venituri (!), incepand de la data introducerii actiunii. In luna septembrie a.c., acelasi Tribunal a emis Ordonanta de poprire si a expediat-o Dept H R al societatii la care lucreaza, pentru asa-zisa executare, inclusiv pentru sumele retroactive. Imediat dupa primirea Ordonantei Departamentul H R a expediat o adresa Tribunalului prin care anunta (sec!), ca "..xx nu mai este salariatul societatii noastre incepand cu 1 sept, prin urmare....bla-bla-bla....". In cadrul holdingului in care lucram amandoi (in divizii separate) este posibil transferul angajatilor de pe o societate pe alta, departamentul respectiv omitand sa specifice - eventual - unde a fost transferat. Din luna septembrie a.c. pana acum am primit 2 sume : 7,5 mil(sept) + 1,3 mil(oct), in conditiile in care in ultima adeverinta de venit depusa la dosarul de divort ultimul salariu din C.M (!) era de 30 mil net! Bani expediati de respectivul si nu de societate. Nimic retroactiv.

Prin urmare, dati-mi VA ROG , o solutie la ce as avea de facut in continuare!
Cel mai recent răspuns: diana67 , utilizator 18:54, 26 Octombrie 2005
as vrea "solutii" de la persoane pertinente.... care sa aiba experienta in "dreptul familiei".... ghilimelele nu le-am pus de-aiurea.... Consider ca - inca - la momentul de astazi..anumiti "smecheri" isi pot bate joc in continuare de acest asa-zis "drept al familiei"... Are Justitia vreun cuvant de spus?? Are copilul posibilitate (prin sustinatorul legal impus (tutore), numit...) sa-si adjudece vreun drept??? Exista vreo lege astazi(2005) in Romania care sa considere dreptul copilului mai presus de orice ... ?????????
Dragii mei... cine nu are copii, cine nu se poate transpune in pielea unui parinte ...nu are rost sa dea un raspuns acestui ...subiect...
As dori - daca se poate - raspunsuri pertinente... bazate pe lege.. care sa ma indrume, sa ma ajute...sa ma directioneze clar UNDE trebuie sa ajung... nu... "hai sa ne dam cu parerea"...
Am vrea sa facem parte din UE (poate doar o mica parte a populatiei)...dar cred ca legislatia romana (in mare parte sau doar anumite drepturi, unele)...sufera cumplit de omisiuni.... voite sau nu?????.... si , lovindu-ma azi, de aceasta prob;ema..constat ca legislatia romaneasca nu are parghii de presiune, nu are pe ce sa baza....ramane la..."mila" cuiva...sau la..."mila legii".. (ma refer la interpretare)....si la multe altele....
Buna sau rea , asta e legea deocamdata in Romania si suntem datori sa o respectam . Poate ca nu stiti , insa , ORICE HOTARARE JUDECATOREASCA PRIVIND DREPTUL FAMILIEI SE DA IN INTERESUL MINORULUI si nu al parintilor ce se despart din motive care ii privesc doar pe ei .
Va inteleg supararea dar , solutiile corecte cu privire la problema dumneavoastra nu le veti gasi pe acest forum ci , consultand un avocat la care trebuie sa va duceti cu toate actele si , mai mult decat atat , trebuie sa fiti sincera cu acesta .
Pe orice forum doar se discuta , se schimba opinii cu privire la anumite aspecte intalnite mai mult sau mai putin in practica iar aceste opinii cu siguranta nu va vor ajuta prea mult ci doar va vor indruma pasii , uneori poate , chiar gresit .
multumesc pt raspuns, voi lua legatura cu avocata mea in zilele urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare incident plata op - persoana juridica sethm1980 sethm1980 Se da situatia urmatoare. Eu, reprezentant al SC X SRL emit un OP la termen pentru o anumita suma datorata, contravaloare la firma Y.Cu 3 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Retinere totala salariu Beauty Beauty Buna ziua Vreau sa va expun urmatorul fapt:cum poate un angajator sa retina salariul aferent lunii anterioare tuturor angajatilor(5 la numar) dintr-un punct ... (vezi toată discuția)
Rog strategie/oportunitate recurs pt.daune morale! RobinHood RobinHood Buna ziua tuturor! As vrea sa ma ajutati cu cateva ideii, sugestii, recomandari, opinii, cu privire la oportunitatea/necesitatea de a face recurs la un ... (vezi toată discuția)