avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut in urma unui accident in afara drumului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut in urma unui accident in afara drumului public

Acum aproape noua luni mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am comis un accident rutier avand o alcoolemie de 0,60 in aerul expirat, acest accident, care defapt este mai mult o tamponare s-a produs in afara drumului public, mai exact am consumat bauturi alcoolice pe un teren de fotbal si cand am vrut sa parasesc terenul am lovit un zid de beton ce imprejmuia zona respectiva, repet fara a ajung pe drumul public, nici macar pe marginea acestuia. Am un martor care era cu mine si poate declara ca n-am condus vehiculul pe drumul public sub influenta alcoolului. Atunci eram vinovat si nu prea aveam ce comenta, dar acum la aproape noua luni de atunci politia nu da niciun semn legat de dosarul meu de fiecare data spun "Facem cercetari pana la finalul lunii va sunam"...si asa a trecut aproape un an. Mi se parea aiurea ca mi s-a luat permisul desi in lege scrie clar "conducerea pe un drum public". Ce pot face sa se solutioneze mai repede aceasta chestiune? Pot vorbi cu avocatul sa fac un fel de cerere sa conduc pe perioada cercetarilor sau sa fac vreun fel de cerere de urgentare? Ar fi o idee sa cer audienta la comandantul politiei rutiere sa-i explic problema mea? Mentionez ca dosarul se afla la Politia Rutiera. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AdrianAdrian21 , utilizator 23:06, 29 Martie 2016
Ati condus un autovehicul aflandu-va sub influenta bauturilor alcoolice si ati provocat un accident de circulatie. Din fericire numai cu pagube materiale. Nu cred ca ati fi ajuns la destinatie circuland numai in afara drumurilor publice. Fiind sub influenta bautirilor alcoolice erati un pericol pentru participantii la trafic. Puteati provoca un accident cu consecinte mult mai grave.
ing. Ioan Ciobanu
Oficial am vrut sa intorc masina si sa o las in capatul celalalt al terenului de fotbal, aproape de casa unui amic, deoarece eram baut si nu doream sa incalc legea iesind cu masina pe drumul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere urgentare dosar aflat la politia rutiera AdrianAdrian21 AdrianAdrian21 Buna ziua, am urmatoare problema, am fost implicat intr-o tamponare, mai exact am lovit un gard aflat pe un teren de fotbal, asadar in afara drumului public, ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - stabilire alcoolemie ContSters150674 ContSters150674 Buna ziua, La ora 02:00 am intrat cu masina intr-un ornament stradal al primariei(respectiv o banca). Am parcat masina (putin avariata) in apropiere si apoi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe nedrept Marinescuelena21 Marinescuelena21 Buna seara ! Am si eu o întrebare pe data de 01.06.2019 soțul meu conducea masina lui pe un drum public , precizez ca in dreapta era tatăl lui care ... (vezi toată discuția)