avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara cu un minor ,parintii necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara cu un minor ,parintii necasatoriti

Buna ziua, vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a iesi cu copilul din tara(1 an si 3 luni). Sunt necasatorita dar tatal a recunscut copilul,poarta si numele lui si numele meu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:28, 29 Martie 2016
Părinții sunt părinți oricum, nu are nici o relevanță dacă sunt căsătoriți sau nu.
Vă trebuie acordul tatălui pentru a putea ieși din țară cu minorul. Acord legalizat la notar.
Pentru a iesi din tara cu minorul aveti nevoie de pasaport si de acordul tatalui.

In cazul in care tatal calatoreste cu dvs si minorul, se presupune ca este de acord.
In cazul in care tatal nu calatoreste cu dvs si minorul, trebuie sa aveti acordul tatalui intr-o declaratie data la notar.

Pentru eliberarea pasaportului este nevoie de acordul ambilor parinti: ori mergeti impreuna si semnati fiecare cererea acolo, ori (din nou) tatal isi exprima acordul intr-o declaratie daca la notar.

Aceleasi lucruri sunt valabile si in cazul in care tatal doreste sa calatoreasca in afara tarii impreuna cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil Cati L. Cati L. Buna ziua, As dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru ca tatal sa poata iesi cu copilul in afara tarii? Aceste documente trebuie legalizate? Sau este ... (vezi toată discuția)
Traducerea sentintei de divort pentru calatorie cu copil minor in strainatate aleirbag aleirbag Este necesara traducerea sentintei de divort ( din care rezulta incredintarea minorului, mamei ), pentru a putea merge in vacanta mama impreuna cu minorul in ... (vezi toată discuția)