Buna ziua, pe scurt as avea doua intrebari:
1. Este legala, sau abuziva clauza din contractul de credit ipotecar al ING privind accelerarea creditului - putem o singura data sa solicitam accelerarea creditului, si asta dupa plata unui comision. In rest, daca dorim sa depunem dintr-o data mai multi bani, trebuie neaparat sa alegem micsorarea ratei, si nicidecum a perioadei;
si
2. Comisionul de acordare a creditului - de 1% din valoarea creditului, in cazul nostru o suma destul de mare. Am incercat negocierea sa, insa raspunsul a fost: aceasta e conditia, daca nu va convine alegeti alta banca...
In cazul in care sunt intr-adevar doua clauze abuzive, care ar fi demersul, inafara actionarii directe a Bancii in judecata? Ne putem adresa vreunei institutii?
Va multumesc foarte mult.
1. Pare a fi un comision de rambursare anticipata (deghizat) care este abuziv.
2. la fel de abuziv este si comisionul de acordare. Daca este vorba de un credit ipotecat, este un comision illegal, nu numai abuziv.
Inafara de instanta, nu prea aveti ce face.
In mod normal rambursarea anticipata se face prin scaderea sumei rambursate din sold, banca nu este obligata sa modifice si alti parametri ai contractului, in speta perioada de rambursare. Deci din acest punct de vedere nu cred ca se incalca vreo lege...interesanta oricum gaselnita ING cu 'accelerarea creditului'.
Iar comisionul de acordare este si el foarte legal si poate fi oricat, cat timp banca vi l-a prezentat in timpul procesului de ofertare.
Opinia mea (nefiind jurist, doar avand ceva experienta cu bancile) este ca un proces ar fi bani pierduti; incercati sa mai negociati cu banca, eventual printr-o adresa scrisa la care sa primiti raspuns.
Comisionul de acordare conform Legii 190/1999 este interzis, nu numai abuziv. Asta cu vi l-a prezentat, ca oricum nu aveati nicio sansa sa il eliminati din contract este fix zero.
Comision abuziv
vicky boy
Buna ziua. Cu un an in urma am incheiat un credit ipotecar cu o banca pentru cumpararea unei locuinte, credit pe care trebuie sa il rambursez in 40 de ani ... (vezi toată discuția)