avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare silita pentru un card cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare silita pentru un card cu limita de credit

Buna ziua
In anul 2008 am semnat cu o banca un contract pentru emiterea unui card de credit pentru persoana fizica cu limita de credit 3000 lei. Am folosit aceasta suma in 2008 si am rambursat partial tot in 2008. De atunci, nu am mai avut absolut nici un fel de contact cu acea banca. La sfarsitul anului 2015 am fost data in judecata de banca prin mandatar o firma de recuperare creante si a fost emis un titlu de executare. Nu am stiut nimic de aceasta actiune in instanta pana cand am fost informata in februarie 2016 de una din bancile unde am deschis cont ca mi-au fost poprite conturile.
In termenul legal am facut o contestatie la executare invocand prescriptia dreptului la executare, tinand cont de faptul ca au trecut mai bine de 8 ani de la ultimul contact cu banca si ca ei nu au incercat sa recupereze nimic de la mine pana acum (fara avocat ca nu mi-am permis, am citit pe net despre contestatii asemanatoare). Nu mi-am permis nici taxa de timbru judiciar (stabilita la suma ceruta de recuperatori, adica dubla fata de suma imprumutata) si tot din documentare pe internet am cerut un ajutor judiciar care mi-a fost aprobat.
Banca prin firma de recuperare a trimis o intampinare prin care explica ca nu am dreptul sa cer contestatie la executare pentru ca, contractul semnat de mine cu banca este pentru un card cu limita de credit (adica un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului) si nu un credit cu rambursarea soldului in rate succesive.
Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii sau cu un sfat si sa-mi explicati ce ar trebui sa fac pentru urmatorul termen . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:35, 29 Martie 2016
Nu se poate sa nu aveti drept la contestatie la executare,fara mai multe detalii nuva putem ajuta efectiv,sunt necesare copii dupa contract,contestatia dvs.intampinarea formulata de creditor(banca prin firma de recuperare, nu se castiga contestatii dupa formulare descarcate dupa net,firmele de recuperari creante au avocati experimentati, nu le puteti face fata fara cunostinte juridice temeinice, opinia mea este sa consultati un avocat cu actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau perimare ? Mitu_Constantin Mitu_Constantin Va supun atentia asupra unui caz destul de interesant , parerea mea, cerandu-va sfatul In anul 2011 (eu ca nume S.C.) am fost executat silit de catre o ... (vezi toată discuția)
Descoperire card Crinutar Crinutar In 2006 am facut o descoperire de card in valoare de 2200 lei la firma unde lucram de la banca Raiffeisen. In 2007 am intrat in crestere copil, nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexixalex alexixalex Buna ziua, Acum un an jumatate am contractat un credit la Garanti Bank si mi-au oferit si un card de credit din acela, Bonus. La un moment dat am intrat in ... (vezi toată discuția)