avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... legislatie falimente
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

legislatie falimente

Buna, In anul 2009 am cumparat o societate deja existenta pe piata din 1992. Cu active si cu pasive. Luate la cunostinta printr-un act semnat de cedent si cesionar. Din data de 23 04 2009 pana in data de 15 05 2009 cand s-a publicat in registrul comertului schimbarea de actionar si de administrator, vechiul actionar si administrator a vandut cu factura si chitante de aprox 1 mil de ron. Chiar daca in data de 23 04 2009 a semnat o hotarare ca nu mai are nici o calitate in firma totusi a facut aceste fapte. In contabuilitatea firmei nu figura o datorie la banca de 1,7 mil ron, despre care noi am aflat ulterior. Asta e un scurt istoric.
Am actionat printr-o plangere penala aceste faprte si s-a primit NUP, desi am justificat cu documente.
In 2012 firma a intrat in faliment, declansat pentru o reorganizare ceruta de noi. A fost desemnat un adm judiciar, care la scurt timp a cerut falimentul. Tabelul creditorilor nu l-am putut contesta din motive financiare desi nu era o suma mare dar efectiv nu am avut banii necesari. Astfel incat am ramas cu tabelul necontestat si procedura s-a derulat incontinuare. #-o
In raportul din partea adm judiciar ( lichidatorului ) concliziile aratau faptul ca firma a intrat in insolventa din cauza vechiului administrator al firmei care inca din 2008 a semnat o novatie intre soc noastra ,o alta soc( a lui) si o banca, fara nici un beneficiu pentru soc noastra punand gaj toate activele soc noastre catre banca. Desi adm judiciar constata aceste fapte si constata si ca documentele cu novatia erau si antedatate nu ia nici o masura pentru a remedia sau a actiona in consecinta. Activele societatii noastre erau de 6 mil ron.
Intrebarea este daca se poate face acuma ceva pentru a indrepta lucrurile. Stim ca este putin cam tarziu dar sper sa ne puteti ajuta cu un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:33, 23 Aprilie 2016
Actul incheiat intre dvs. si fostul, ma rog, administrator (de fapt probabil asociat, caci asociatul detine partile sociale), deci actul acela este valabil incheiat si produce efecte intre dvs. si el (si pentru perioada 23.04 - 15.05.2009), pana s-au facut mentiunile de publicitate la onrc.

S-a facut predarea patrimoniului cu PV sau cum, cum de-a vandut fostul admin, bunuri?
Datoria de la banca, cu ce era garantata, cu active din firma, depozite sau cu ce? Si cum de nu figura in contabilitate, de cand exista, s.a.m.d.? Cand ati descoperit cele expuse mai sus, si cand ati facut plangerea penala? Pe civil nu ati actionat? Daca nu, de ce oare?
[presupun ca s-a dat nup, pentru ca era o chestiune de instanta civila, probabil]

Ati plecat "la drum", din 2009 pana in 2012 cu "tinichele si datorii de coada", cu problema nesolutionata cu privire la litigiul cu fostul administrator? Este important de stiut care este raportul intre prejudiciu "creat" de fostul admin si total patrimoniu firma, in sensul de a sti daca exista legatura de cauzalitate intre prejudiciu si starea de insolventa.

Nu este clara povestea in continuare, in sensul ca documentele cu privire la novatie erau antedatate, dar imprumutul facut la banca (2008) era totusi real, deci ... reformulati:
inca din 2008 a semnat o novatie intre soc noastra ,o alta soc( a lui) si o banca

Probabil o sa detaliati pe parcurs.

Revenind la intrebarea daca se poate face ceva acum, trebuie sa delimitati momentele, in sensul la acum asta, procedura in ce stadiu este? Firma-i in faliment, este radiata? In procedura insolventei termenele sunt stricte! (conteaza) Activele erau de 6 mil., cand? cum? Si, acum cat sunt? (daca are importanta). In ce sens intrebati daca se pot indrepta lucrurile? Mai precis, cu privire la ce? Trebueisc detalii, care-s datoriile, cine-a cerut insolventa, in ce stadiu va aflati, cui i s-a atras raspunderea, ce contin rapoartele admin judiciar/lichidator, Ce anume urmariti, sa salvati firma, sa va indreptati impotriva fostului admin, sa nu platiti dvs. cu bunurile personale sau ce? etc. Altfel ...cum sa raspundem?





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar societate dizolvata alinaeg alinaeg Societate comerciala cu activitate principala baruri fără punct de lucru și fără activitate din 2006, fără datorii, cifra de afaceri 0, dizolvata în ... (vezi toată discuția)
Datorii catre o firma intrata in insolventa cristian A. cristian A. Buna ziua ! Ce se intampla cu o datorie pe care o am catre o firma care a intrat in insolventa ? Va multumesc ? (vezi toată discuția)
Insolventa Lacd Lacd Buna ziua, O firma intra in insolventa in 2009. Unicul asociat e sotia. Sotii divorteaza in 2005, fara a face partajul bunurilor detinute. Sotul are o alta ... (vezi toată discuția)