avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,

O firma intra in insolventa in 2009. Unicul asociat e sotia. Sotii divorteaza in 2005, fara a face partajul bunurilor detinute. Sotul are o alta firma pe care incet transfera, la bani de nimic, bunurile de pe firma aflata in insolventa. Majoritatea bunurilor comune sunt transcrise pe copilul major. Firma aflata in insolventa are mari datorii catre banci si furnizori. Intrebare: poate fi fostul sot sau copilul pe al carui nume sunt transcrise bunurile, executat de banca pentru recuperarea creantelor firmei care in curand va fi falimentata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 13:49, 7 Februarie 2011
Daca se dovedeste ca anterior deschiderii prcedurii s-a efectuat transferuri de bunuri si bani in frauda creditorilor, adm judiciar va solicita anularea tranzactiilor respective.
Referior la bunurile personale pana cand nu ramane definitiva o sentinta de atragere a raspunderii pot sa faca ce vor cu aceste bunuri.
Nimeni nu raspunde pentru datoriile angajate de o persoana fizica/juridica decat daca s-a obligat in mod solidar cu aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea adm. maia@yahoo.com maia@yahoo.com V-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt creditor la o firma care este in insolventa. Firma datornica mai are datorii la finante, avas, bcr, primarie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua marieta09 marieta09 Am o firma ,am dat marfa unui client in baza unui contract el nu a achitat iar eu acum nu mai pot plati datoria si am primit somatie de executare ,pot iei sa ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)