avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un stalp al RENEL pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un stalp al RENEL pe terenul meu

Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul care ajunge la stalp si se duce mai departe imi sectioneaya terenul aproximativ pe diagonala. Intrebarea mea este in ce masura poate fi mutat, dar nu pe cheltuiala mea cum au spus cei de la RENEL care nu cred ca aveau niciun interes sa o faca pe cheltuiala lor. Mie mi se pare normal ca din moment ce terenul a devenit proprietate sa vina RENEL sa isi ia stalpul de acolo. Astept si alte pareri. Mersi
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:37, 30 August 2010
buna seara!
am inteles ca, daca intentionezi sa-ti faci cadastru ... pe terenul pe care se gaseste stalpul..., cei de la cadastru nu prind in plan suprafata terenului pe care este amplasat stalpul? .....chiar daca acesta se afla in jumatatea proprietatii?!
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara cu 2 stalpi electrici pe terenul meu, doar ca eu nu l-am cumparat ci l-am mostenit de la parinti. Am facut o sesizare atat la E-ON (distribuitorul zonal) cat si la ANRE. Am primit acelasi argument din ambele parti:
Legea energiei electrice nr 13/2007 publicata in MO 52/23.01.2007.

Art 41. Alin 4. Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului"

Va rog sa-mi spuneti ce pot face in conditiile de fata si care ar fi suportul legal.
Multumesc
Si eu sunt in situatia de a avea pe terenul meu un stalp de inalta tensiune si intentionez sa actionez in instanta electrica ptr a-mi plati despagubiri
continuarea art 41:
Alin..5 Fac exceptie de la prevederile alin. (4) terenurile pentru care operatorul de distributie, titular de licenta, a dobandit dreptul de proprietate, in conditiile legii.
Alin 6: Retelele electrice de distributie se dezvolta pe baza principiilor de eficienta economica, cu respectarea planurilor de urbanism, a dreptului de proprietate, a protectiei mediului, a sanatatii si vietii persoanelor si cu economisirea energiei, conform normelor tehnice si de siguranta cuprinse in reglementarile tehnice in vigoare.

Din acestea inteleg ca art 41 alin 4 se refera la terenurile aflate IN PROPRIETATEA STATULUI, ori terenurile noastre nu au cum sa fie in proprietatea statului din moment ce noi detinem acte de proprietate, deci suntem proprietari. Din acest punct de vedere art 41 alin 4 nu cred ca este relevant

TransElectrica este partial societate privata care obtine anual PROFIT. O parte din acest profit este obtinut pe seama terenurilor noastre ptr care ei nu platesc nicio chirie, lucru care mi se pare total anormal. Din punctul meu de vedere e ca si cum eu imi fac de ex un magazin in curtea altei persoane . Nu pot face acest lucru fara sa cumpar terenul sau sa il inchiriez. Nu am cum sa folosesc terenul altcuiva pe gratis... Transelectrica asta face si nu cred ca are dreptul mai ales ca o mare parte este societate privata cum am mai spus

Astept pareri de la alte persoane care au actionat sau au de gand sa actioneze in instanta transelectrica
dati in judecata compania de electricitate si sigur veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpi de electricitate pe teren proprietate privata ole ole Buna ziua, Inca nu am gasit un raspuns la problema mea si de aceea sper sa ma ajute cineva... Am un teren care este travesrsat de stalpii de inalta tensiune ... (vezi toată discuția)
Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)