avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se plateste TVA la un CEC primit de la Amazon (SUA) ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se plateste TVA la un CEC primit de la Amazon (SUA) pentru prestare de servicii.

Buna ziua,

Nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoare problema: SRL inregistrat in Romania, platitor de TVA, presteaza servicii IT catre Amazon (SUA) si primeste lunar cate un CEC, fara factura.

Presupun ca SRL-ul isi face singur factura, dar nu stiu daca acea suma este sau nu impozabila dpdv TVA. Amazon nu mi da alti bani in plus, deci vreau sa stiu daca inregistrez 120 USD de exemplu ca fiind 100 USD + TVA 20% sau ca fiind 120 USD + TVA 0% (neimpozabil in Romania).

As aprecia si un numar de lege/articol unde se detaliaza acest aspect.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
figarro, utilizator
Cel mai recent răspuns: figarro , utilizator 17:20, 29 Martie 2016
Daca TVA-ul nu se plateste in SUA si dupa cum ati spus nu le trebuie factura, atunci trebuie platit in Romania.Nu va complicati, deschideti o firma neplatitoare de TVA.
Stiu ca e mai simplu pe firma neplatitoare de TVA, dar peste o anumita cifra de afaceri te obliga oricum ANAF sa te inregistrezi.

Din ce am citit in codul fiscal locul prestarii serviciilor se considera SUA, chiar daca munca efectiva se presteaza in Romania, totul pentru ca livrarea se face electronic.

Nu imi dau seama insa daca operatiunea in acest caz e impozabila dpdv TVA sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum voi factura dupa ce devin platitor de tva? predescu77 predescu77 Buna dimineata! Am un PFA neplatitor de TVA care presteaza servicii IT exclusiv pt. o companie din Anglia, pentru punctul fix din Insulele Caiman . In luna ... (vezi toată discuția)
Facturare srl neplatitor catre firma din sua efuionut efuionut Am un SRL neplatitor de TVA care activeaza in domeniul prestari servicii IT. Urmeaza sa semnez un contract de prestari servicii cu o societate din SUA si as ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii sua companie din romania, platitoare de tva MironaC MironaC Prestari servicii SUA Companie din Romania, platitoare TVA presteaza servicii de consultanta catre o companie din SUA, activitatea desfasurandu-se fizic in ... (vezi toată discuția)