avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii SUA Companie din Romania, platitoare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii SUA Companie din Romania, platitoare de TVA

Prestari servicii SUA
Companie din Romania, platitoare TVA presteaza servicii de consultanta catre o companie din SUA, activitatea desfasurandu-se fizic in Romania (nu exista personal detasat in SUA, nu se efectueaza deplasari in afara Romaniei).
Care sunt implicatiile fiscale ale acestei operatiuni (TVA, impozit nerezidenti, etc)?

Va multumesc frumos!!
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:47, 5 Noiembrie 2022
Serviciile vor fi facturate fara TVA ( operatiune neimpozabila dpdv al TVA in Romania ) .
Nu intra in sfera impozitului pe nerezidenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste tva la un cec primit de la amazon (sua) pentru prestare de servicii. figarro figarro Buna ziua, Nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoare problema: SRL inregistrat in Romania, platitor de TVA, presteaza servicii IT catre Amazon (SUA) si ... (vezi toată discuția)
Tva in ue cristian_conea cristian_conea Voi infiinta in aceasta perioada o Intreprindere individuala - consultanta. Clientul meu este strain, din UE, platitor de TVA. Facturile pe care le emit pot fi ... (vezi toată discuția)
Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)