avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie in timpul casatoriei si onorariu notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie in timpul casatoriei si onorariu notarial

buna ziua,va rog sa-mi spuneti cum pot face parintii mei o donatie pentru mine si care sunt taxele notariale pentru o suma de 35500 euro,eu sunt singura lor fiica dar sunt casatorita. cum trebuie procedat ca in cazl unui neprevazut divort sa nu impart imobilul pe care urmeaza sa-l cumpar cu banii obtinuti din donatie?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:22, 29 Martie 2016
Donatiile primite in timpul casatoriei sunt bunuri proprii cu exceptia cazului in care se precizeaza ca donatia este oferita ambilor soti.
In contractul de achizitie al imobilului trebuie mentionata sursa de provenienta a banilor, contractul de donatie nr. X, inclusiv in promisiunea bilaterala de v/c (daca platiti un avans).
In niciun caz nu treceti la cumparator ambii soti, in schimb notarul este obligat sa mentioneze regimul matrimonial, adica al comunitatii legale de bunuri (daca nu este altfel).
De-a lungul timpului celalalt sot va avea un drept de creata in cazul in care se fac investitii in apartament, renovari, centrala termica, etc. etc.
Costurile le puteti afla de la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura ... stefy29 stefy29 Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura fiica ,dupa un timp am hotarat sa vand si sa cumpar altceva am fost la notar sa facut actul dar ... (vezi toată discuția)
Impartire locuinta după divort cipraen cipraen Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat. Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte. Se ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)