avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In urma cu 4 ani a decedat mama mea atunci am si facut succesiunea impreuna cu sora mea dupa un apartament in care locuiesc acum eu dar m-ai era o bucata de pamint la tara cu o casa dar pe acea nu vruiam sa facem inca succesiunea spunea sora mea .Mai specific ca amindoi parinti sint decedati dar nu facusem succesiunea dupa tata ci numai in momentul cu mama am zis sa le facem pe amindoua casa de la tara era facut pe vremea cind traia tata ,....La succesiune sora mea a venit cu o hirtie pe care mia inminato la notar so semnez ca mama inainte de a muri ia vindut ei la tara tot cu hirt zic false ca e nu-mai a iei facuta dupa decesu tatalui. Ea a semnat succesiunea ap in favoarea mea numai daca eram deacord cu acea hirtie buimacita dupa deces am semnat ... Vreau sa intreb acum mai pot face ceva in legatura cu casa de la tara dupa 4 ani ? P e care a si viduto intre timp?
Cel mai recent răspuns: ContSters360937 , utilizator 09:29, 30 Martie 2016
Casa si terenul de la tara a apartinut numai mamei sau era bun comun al parintilor?
Daca era bun comun atunci mama nu putea vinde surorii fara sa fie fie succesiunea dupa tata.
Acum depinde ce interes aveti, apartamentul valoreaza mai putin decat casa si vreti o compensatie din partea surorii? E destul de dificil sa anulati in instanta actul prin care sora a a vandut casa avand in vedere ca termenul de prescriptie este de 3 ani.
TERENU DE LA TARA ESTE AL AMINDOI PARINTI LAU CUMPARAT IMPREUNA CU CASA CU TOT TATA A DEC. SI NU AM FACUT SUC DIN RESP PTR MAMA SI ACUM DUPA DEC. EI AM FACU DAR AM SI AFLAT CONSTRINSA CA IA VINDUT CU UN NOTAR FALS CASA .. CA ULTERIOR DE 2 ANI SORA A VINDUT IN aUGUST FACE MAMA 4 ANI DE LA DEC. NU SE M-AI POATE FACE CHIAR NIMIC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aminna aminna dupa moatrea tatalui meu nu am facut succesiune .Mama a vandut casa de la tara surori mele cu doa luni inainte de a muri aceasta si ea Am aflat aceasta numai ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenire constantinescumaria constantinescumaria Bunaseara !! Am si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu succesiunea -mostenirea.Parintii mei au decedat amindoi ,mama acum 4 ani si tata anul acesta ... (vezi toată discuția)
Vinzare cumparare ALOE ALOE As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie. Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost ... (vezi toată discuția)