Problema blocarii cailor de acces nu este inteleasa corect nici de politie; m-am convins telefonand intr-o astfel de situatie. Sa exemplific: Locuiesc la casa si am o deschidere la strada de 20ml. Portita de acces pedestru, se afla la o distanta de 10 metri de poarta pentru acces auto. Daca o masina opreste in dreptul portitei, se considera blocarea unei cai de acces?
Consider ca da,deoarece in dreptul portitei am dreptul sa opresc eu, cine vine in vizita la mine, un taxi pe care il comand sau salvarea ce o solicit intr-un caz de urgenta!
In Codul Rutier scrie la stationare: se interzice blocarea cailor de acces ale proprietatilor private, alaturate drumului public. Cititi cu atentie: cai de acces; asta inseamna orice cale de acces, pedestra sau auto! Legiuitorul s-a gandit si la situatia unora ca mine, care am poarta de acces pedestru la distanta de poarta pentru masina! Am dreptate sau nu?
In afara de cele citite si de dvs. si despre care faceti vorbire ,alte prevederi nu exista.Singura posibilitate este sa atentionati pe cei care ar parca in fata respectivei porti despre faptul ca serveste ca iesire din garaj si ca este interzisa blocarea acesteia
Acum serios, dumneavoastra cand iesiti pe portita mica iesiti cu tirul de va incurca o masina lasata 5 minute acolo? Vreau za zic ca nu va face mari probleme o masina stationata acolo, pt ca o puteti ocoli cu usurinta. Cel mai indicat ar fi sa faceti o tablita, frumos amenajata in care sa scrieti, "nu stationati" si va garantez k soferii va vor intelege si nu vor mai lasa masinile acolo. succesB-)
E clar ca nu intelegeti situatia prezentata! Am mentionat ca nici politia nu realizeaza cum e corect si legal. Daca va spun ca in 17 de ani de condus, nu am oprit niciodata in dreptul portii unei proprietati sau institutii, inseamna ca se poate. Conteaza bunul simt al fiecarui om, bun simt pe care romanii, se pare ca nu-l mai au. Imi cer scuze pentru deranj, dormiti mai departe!
D-le dolion, dumneavoastra aveti o problema cu participantii la trafic ce stationeaza in dreptul dumneavoastra? sau vreti sa spuneti k sunteti un exemplu drept de urmat? Nu ati observat, plancrde amenajate de catre proprietari in fata portilor? fie ele accesrari auto sau pedestre? ei bine eu am vazut, si credeti-ma ca joferii respecta aceste marcaje. Eu v-am dat un sfat, asta nu inseamna ca trebuie sa il luati in seama, sau sa criticati toti utilizatorii acestui forum. si cred ca ar i bine sa faceti ce v-am sfatuit eu.... merita incercat
Chiar credeti ca interdictia pusa de mine ii va opri sa mai parcheze, atata timp cat ei nu respecta semnele de circulatie instalate de autoritati? Sa fim seriosi, s-a schimbat mentalitatea romanilor peste noapte? Daca s-ar taxa intr-o zi toate abaterile de la codul rutier, a doua zi ar trece o masina la zece minute! Jumatate (cel putin) dintre soferi ar deveni pietoni si ce mult mi-as dori asta!