avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Interpretarea corecta a codului rutier privind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Interpretarea corecta a codului rutier privind blocarea cailor de acces

Problema blocarii cailor de acces nu este inteleasa corect nici de politie; m-am convins telefonand intr-o astfel de situatie. Sa exemplific: Locuiesc la casa si am o deschidere la strada de 20ml. Portita de acces pedestru, se afla la o distanta de 10 metri de poarta pentru acces auto. Daca o masina opreste in dreptul portitei, se considera blocarea unei cai de acces?
Consider ca da,deoarece in dreptul portitei am dreptul sa opresc eu, cine vine in vizita la mine, un taxi pe care il comand sau salvarea ce o solicit intr-un caz de urgenta!
In Codul Rutier scrie la stationare: se interzice blocarea cailor de acces ale proprietatilor private, alaturate drumului public. Cititi cu atentie: cai de acces; asta inseamna orice cale de acces, pedestra sau auto! Legiuitorul s-a gandit si la situatia unora ca mine, care am poarta de acces pedestru la distanta de poarta pentru masina! Am dreptate sau nu?
Cel mai recent răspuns: dolion , utilizator 00:49, 15 August 2009
Stimate domn DOLION, dar soferii care parcheaza in fata portii dumneavoastra au posibilitatea de a parca mai in fata sau mai in spate??? Nu cunosc situatia, nici nu vreau sama intelegeti gresit, dar poate chiar nu au posibilitatea de a parca intr-o zona apropiata. Vizavi de problema cu soferii din romania, sunt perfect deacord cu dumneavoastra, ca foarte multi au luat permise p baza "lui tati si a mamei", au bani si se cred "zeii soselelor".
Revenind la problema dumneavoastra...gasiti alta modalitate de a face ceva folositor in aceata privinta? Poate ca doriti sa ii dati in judecata, dar daca se opreste cate 1 sofer in fiecare saptamana, va dati seama dupa 1 an cate batai de cap si procese aveti. Asa este legea romana, interpretabila in foarte multe situatii, dar ce sa faci, nu noi am facut legile...
Daca aveti alta solutie va rog sa mi-o comunicati si mie, ca poate este mai eficienta decat ceea ce v-am sugerat eu.
Sunt aceiasi, lucreaza la o institutie pe o strada perpendiculara, acolo e soare, la mine e umbra! Pe o distanta de 100 m., nu pot sa-mi las masina. Vin cu masina acasa si merg 100 m. pe jos, ca sa nu mai vorbim de situatiile cand am de adus ceva greu acasa si-l car de la mama naibii! Asa am patit cu frigiderul, cu materiale de constructii, etc. E o situatie care ma va duce la acte reprobabile; i-am atentionat cu fluturasi pusi in parbriz!! Scuza lor e ca nu sunt locuri de parcare, administratia locala e de vina si atunci incalca legea. Daca asa se pune problema, atunci sa fim ingaduitori si cu violatorii, de exemplu, pentru ca nu si-au gasit neveste, sau nu le-a asigurat primaria femei! Dati-o dracului de treaba, aplicam legea junglei? Suntem oameni, sa ne conducem dupa bun simt, nu neaparat dupa legi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)