avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de Concesiune Intrerupt prin Decret Nationalizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de Concesiune Intrerupt prin Decret Nationalizare

Concesionarea perimetrelor aurifere care dadeau dreptul la exploatare si extractie zacamant aur/argint,a fost intrerupta prin Decretul de Nationalizare din 1947-1948.
Dreptul de concesiune a fost optinut de persoane fizice care sau constituit in "Asociatii Miniere"
Pe o perioada de "N" ani statul roman a continuat flotatiile extragand minereu de aur/argint. din perimetrele concesionate.
In prezent peste exact acceleasi perimetre cu concesiunea intrerupta statul roman a acordat o noua concesiune sectorului privat,Adica dubla concesiune.
Care ar fi caile de atac pentru recuperarea integrala a prejudiciului adus???
Cel mai recent răspuns: goldus , utilizator 11:06, 9 August 2009
Santeti super,... stiam de actele de succesiune a defunctei mele bunici, si de nenumaratele titluri de proprietate
privind dreptul de exploatare aur/argint pentru zona rosia montana si bucium.
In timp util acum 8 ani am produs notificari pe legea 10/2001 catre terti , dosarul sa plimbat de la unul la altul, primarii, prefectura, mininvest deva, ministerul industriilor si drac mai stie pe unde l-au mai ascuns.Nu am primit raspunsuri decat ca ...urmeaza sa solutioneze a terza unitate...adec acum doresc o actiune in instanta...temeinic introdusa...va rog sa ma intelegeti..
Puteti sa cereti in instanta obligatia de a face! Adica de a vi se da dispozitia legala in baza legii 10/2001
In cazul dvs veti primi despagubiri materiale prin echivalent banesc , asta insemnand titluri de conversie la fondl proprietatea. Lucrarea va ajunge la ANRP.B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Lucrarea va ajunge la ANRP.B-)


Ceea ce poate constitui un motiv de linişte pentru user. Acolo nu se va mai pierde. Dar cam atît :yeah:
Am avut vorbire cu anrp..m-au sfatuit sa recurg la instanta "concesiunile "nu fac obiectul legii 10/2001 mi sa spus.
Greu de inteles, legea 10/2001 prevede ca intreprinderile miniere presupun ca si asociatiile prin similitudine se despagubesc.Ori averea unei intreprinderi miniere era in principal constituita din zacamantul concesionat si nu din lopeti si tarnacoape.
Si atunci ca si acum subsolul era in proprietatea statului care acorda in urma concesiunii drept de exploatare.
Nush cum sa fac legatura intre intreprinderi miniere(stipulat in l. 10/2001) si zacamantul concesionat atunci.care nu figureaza ca despagubire in legea amintita.
Orice drept poate fi evaluat in bani . O eventuala exploatare ar fi produs beneficii . Despre aceste beneficii discutam! Se face o evaluare a beneficiilor in functie de capacitate de exploatare , resursele existente , etc.....
B-)

Alte discuții în legătură

Sa invitam strabunii la discutii!! nucu$ nucu$ [b]Ar trebui sa fie o discutie, daca nu \" la moda\", cel putin intretinuta !![/b] Iata cateva strigate de ajutor, din partea celor care traiesc prezentul in ... (vezi toată discuția)
Politicienii pleaca, cianura ramane eliasav eliasav 6 februarie 2013 la \\"Ziua Rosiei Montane\\" - eveniment dedicat patrimoniului natural si cultural exceptional de la Rosia Montana. Evenimentul va fi ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiilor conform l 263/2010 consilier123 consilier123 In continuare Casele de Pensii refuza valorificarea adeverintelor de venituri in acord,desi in acestea se specifica faptul ca au fost platite toate ... (vezi toată discuția)