avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de 2 ori cercetare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de 2 ori cercetare disciplinara?

Buna ziua tuturor
Intrebarea mea este urmatoarea:se poate face de doua ori cercetare disciplinara?Prima data am fost cercetata pentru alte motive ....nu a venit nici o decizie iar acum primesc prin curier (la domiciliu) o alta convocare insotita de decizia de suspendare a cmi pe durata cecetarii disciplinare privind alt motiv(de data asta f serios)
Pe convocare scrie ca ataseaza copii ale actelor doveditoare dar acestea nu sunt atasate nicaieri.
Puteti sa ma lamuriti?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:56, 10 August 2009
Pentru abateri disciplinare diferite se poate efectua cercetari disciplinare diferite ... Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.
freeelis a scris:

Pentru abateri disciplinare diferite se poate efectua cercetari disciplinare diferite ... Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.

Subscriu.Nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta,insa cand abaterile aceleiasi persoane sunt diferite,se aplica sanctiunea pt.fiecare dintre ele.
Bun .Am inteles dar...daca scrie ca am atasate copii si acestea nu sunt?
Ma supun oricum si celei de-a doua cercetari disciplinare dar nu era normal sa-mi vina si o decizie privind sanctionarea primei cercetari? pentru ca daca nu sunt de acord cu a doua decizie(pt ca nu am cum) aceasta poate influenta raspunsul primei cercetari?
Va multumesc pentru promptitudine!
Da, angajatorul trebuia sa emita o decizie de sanctionare la prima cercetare disciplinara ... La cea de-a doua cercetare, stabilirea sancţiunii disciplinare ce va fi aplicată salariatului în raport de gravitatea faptei, avându-se în vedere criteriile care se referă la :
- împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
- gradul de vinovăţie al salariatului,
- comportarea generală la serviciu: comportamentul salariatului faţă de colegi, seriozitatea cu care îşi îndeplineşte sarcinile de serviciu, contribuţia la îmbunătăţirea activităţii firmei etc;
- eventualele sancţiuni disciplinare primite anterior, care pot fi luate în considerare numai pentru stabilirea comportamentului salariatului, acesta neputând fi sancţionat de mai multe ori pentru aceeaşi faptă.
Inca o data ma inclin respectuos in fata dumneavoastra si apreciez interesul acordat !
inclin sa cred ca de vine din ce in ce mai complicat cazul meu..sau poate asta se si urmareste........
se poate totusi ca din cauza faptului ca eram in cm in prima cercetare sa se cumuleze acestea doua si sa se reia prima cercetare in cadrul celei de-a doua?
multumiri sincere!

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)