avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere restanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere restanta

mama fetitei mele a parasit domiciliul in 2003.am divortat ,eu am obtinut copilul,pe care ea oricum nu l-a cerut ,s-a stabilit sa trimita pensia de70 ron pe luna deoarece ea nu avea nici un venit,si nu s-a specificat nici un program de vizita.De la divort a trimis banii prin posta la 2-3luni.Acum din ianuarie 2009 nu a mai trimis nici un ban.Stiu ca s-a maritat si cam pe la pasti era gravida in6-7 luni si cam tot prin perioada aia a murit maicasa.am inteles ca nu are bani dar pina cind?deci ce va intreb eu este ce ar trebui sa fac?sa-i fac plingere la politie?sa o dau in judecata(pt. ca oricum ma gindisem sa o dau pt.marirea pensiei)?sa incerc sa-i trimit o scrisoare(stam in orase diferite)?Pot sa o dau in judecata pt. marire din ianuarie cind nu a mai trimis?se poate aceasta judecata sa se faca prin ordonanta prezidentiala?:foottap:
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:19, 11 August 2009
pt a invoca ordonanta presedintiala trebuie sa existe un proces pe rolul instantei de judecata .

dvs puteti introduce actiune pt marirea pensiei de intretinere si plata retroactiva a acesteia . instanta competenta este cea de la domiciliul paratei ,
daca nu obtine venituri (legal) din practica pensia se stabileste functie de salariul minim pe economie...in cazul in care parintele obligat la pensie de intretinere mai are un copil...cuantumul acesteia scade.
ma iertati dar va contrazic.pensia la salariul minim pe economie este 1250 ron .si daca celalalt parinte mai are un copil in intretinere este de 90 ron.o spun din proprie experienta.:pleasantry:
:pleasantry:
daca pensia este stabilita la un cuantum(...pana la 25% pt un copil), cuantumul ei scade in momentul in care mai este un copil in intretinerea celui care plateste.
mai mult, daca de regula procentul aplicat salariului minim este de 25%, acest % poate varia...la lege scrie limita maxima.
la ce salariu minim pe economie se aplica procentul de 25 si se obtine 1250ron?????:fight:
nu stiu la ce salariu. dar am avut hotarirea de la divort in aprilie 2008 in care fostul sot trebuia sa trimita 125.el a facut apel ca mai avea un copil in intretinere si a ramas la 90.atit trimite acum.

Alte discuții în legătură

Reaua credinta ralu_2008 ralu_2008 1. in situatia in care parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu mai obtine venituri fiscale si nu plateste pensia,[b] POATE [/b]fi acuzat de rea ... (vezi toată discuția)
Nu primesc pensia de intretinere M. V. M. V. Buna seara! Sunt divortata de 5 ani, iar fostul sot nu trimite pensia de intretinere stabilita in instanta pentru fiica nostra minora. Dupa divort s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Speta ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care parintele care tb sa plateasca pensia, nu mai obtine venituri si nu face actiune in instanta pt micsorarea pensiei si stabilirea ei functie ... (vezi toată discuția)