avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu primesc pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu primesc pensia de intretinere

Buna seara! Sunt divortata de 5 ani, iar fostul sot nu trimite pensia de intretinere stabilita in instanta pentru fiica nostra minora. Dupa divort s-a stabilit o anumita suma pe care fie o trimite, fie nu. Apoi m-a dat in judecata pentru micsorare, desi mai avea bani de trimis din urma.Am actionat si la parchet si nu am rezolvat nimic. De 1 an nu am mai primit nici un ban, iar acum m-a actionat din nou in instanta pentru micsorare, pe motiv ca nu are serviciu. In urma acestei actiuni s-a micsorat pensia, dar tot nu trimite. Exista vreo modalitate prin care sa primesc banii din urma sau vreo modalitate prin care sa primesc pensia fiicei de acum incolo? Ce pot sa fac?Va rog sa-mi spunti. Chiar nu poate pati nimic in instanat daca nu plateste pensia? De ce doreste micsorare daca nici asa nu trimite banii fiicei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristianstanciu , utilizator 21:36, 16 Octombrie 2011
Buna seara,
Cum fostul sot a actionat in instanta pentru tot felul de chestiuni legate de pensie, cum dv. ne spuneti mai sus...astfel aveti si dv. dreptul de a-l da in judecata pentru neplata pensiei ...
Nu pot intelege de ce nu s-a rezolvat nimic la parchet...?!?!?
a existat p plangere pentru abandon de familie?
Da exista si o alta cale. Daca procurorii nu si-au facut datoria potrivit cu atributiile de servici pe care le au. Mergeti la un BEJ (executor judecatoresc), si puneti in miscare Titlul Executoriul pus pe Sentinta prin care domnia sa "exsotul" are obligatii de intretinere fata de minora pe care el a conceput-o cu Dv din dragoste si iubire. Trebuie sa-si aminteasca precum el are nevoie de un trai decent, tot asa are nevoie si acel copil minor. Oricum eu va doresc succes..
Trebuia solicitata poprirea prin ordonanta presedintiala de la angajator.Nu merita atributul de tata. Ceea ce face acum prin neplata obligatiilor fata de copil este incadrat la ABANDON si instantele romanesti sunt sensibile fata de drepturile minorilor. Din urma nu stiu daca puteti sa mai recuperati ceva, dar faceti ceva fara intarziere si incepeti prin a consulta un avocat. Daca nu are job,tot are obligatia de a plati 1/4 din salariul minim pe economie. Nu renuntati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare AnaKarina AnaKarina Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara gigi-adriana gigi-adriana Am divortat in 2007 si am ramas cu un copil in varsta de 14 ani.De atunci nu am primit pensie alimentara.Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie si daca ... (vezi toată discuția)