avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Am divortat in 2007 si am ramas cu un copil in varsta de 14 ani.De atunci nu am primit pensie alimentara.Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie si daca in instanta imi trebuie neaparat un avocat.In instanta fostul a spus ca da 300 de lei pensie fara sa aduca vreo hartie care sa dovedeasca ca are de unde da acesti bani.De la divorti si pana in prezent locuiesc cu chirie dar din pacate fara contract.Daca ma puteti ajuta ! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 15:29, 13 Ianuarie 2010
Daca suma de 300 lei ca pensie de intretinere in favoarea minorului este trecuta in dispozitivul hotararii si dv cunoasteti locul de munca al fostului sot, faceti o cerere catre instanta prin care solicitati infiintarea popririi asupra veniturilor acestuia. Nu aveti nevoie de avocat pentru acest demers. Faptul ca locuiti cu chirie nu are nici o relevanta.
In hotararea de divort scrie ca il obliga la plata pensiei alimentare in cuantum de 300 lei?
Daca da, plangere la Procuratura pentru infractiunea de "abandon de familie" la care atasati hotararea de divort.In felul acesta ve-ti recupera si banii din urma, nu stiu sigur dar s-ar putea sa pierdeti o anumita suma...datoria care depaseste 3 ani ...
Daca nu....trebuie sa demarati o actiune civila pentru "pesie intretinere minor",dar nu mai primiti banii din urma....
Succes!
Da in hotarare suma este de 300lei.Si in acest caz pot sa merg doar la procuratura fara sa mai ajung in instanta? Divortul sa terminat in noiembrie 2007 si pensia e ceruta de la data introducerii actiunii de divorta adica 31 iulie 2007. MULTUMESC
Da, hotararea de divort trebuie sa fie definitiva si irevocabila.
In acest caz, la Parchet, inarmata cu hotararea si plangerea dumneavoastra.
"Fostul" risca inclusiv puscaria daca nu-si achita obligatia fata de copil...miza e mare si aveti toate sansele de reusita.
Fruntea sus!
P.S. Daca nu aveti pe hotararea viza de definitiva si irevocabila[/b, o veti putea pune la Judecatorie platind o taxa de timbtu de 2 lei...merita, nu?
Succes!
Pe langa faptul ca trebuie sa fie definitiva si irevocabila, puteti investi hotararea de divort prin care s-a fixat si pensia de intretinere cu formula executorie.
Dupa ce o sa realizati acestea eu zic ca mai bine ar fi sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita a fostului sot in ceea ce priveste plata pensiei de intretinere datorala din iulie 2007 deoarece se apropie termenul de prescriptie pentru sumele de bani datorate iar politia/parchetul la care ar fi bine sa depuneti plangere penala pentru abandon de familie impotriva fostului sot nu se vor misca atat de repede si nici nu vor putea impune fostului sa plateasca retroactiv pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala neplata pensie alimentara Iris_64 Iris_64 Ce consecinte va avea o plangere penala depusa de mine in cazul neprimirii a nici un leu din pensia alimentara datorata minorului care se afla in intretinerea ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie gigi-adriana gigi-adriana Unde sa depun plangerea penala la parchetul sectorului 6 unde locuiesc eu sa la parchetul sectorului 4 unde locuieste fostul sot? Am hotararea de divort ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de întreținere cornel selaru cornel selaru Pot cere instantei recalcularea (mărirea) pensiei de întreținere pentru copilul meu(are 15ani și este elev) dacă nu cunosc locul de muncă al fostei ... (vezi toată discuția)