avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Impozitare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Impozitare ONG

Buna ziua,
Am infiintat acum un an un ONG non-profit, o asociatie culturala. Principala activitate sunt spectacolele de teatru, incasarile principale se fac din bilete fiscalizate si din facturi. Acu cateva zile am aflat ca asociatia are de platit un impozit de 600 de lei, la un profit de aproape 2000 de lei.
Imi poate explica cineva cum poate o organizatie non-profit sa realizeze profit? Si care sunt impozitele pe care le datoreaza un ONG?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:56, 7 Aprilie 2016
E un calcul mai desfasurat care se face in cazul stabilirii impozitului pe profit platit de ong-uri. Daca aveti contabil, presupun ca a stiut ce a calculat, avand in fata si datele concrete ale anului precedent si care se trec apoi in declaratia 101.
Daca desfasurati activitate economica, veniturile care depasesc un anumit prag prevazut de lege sunt spuse impozitarii. De vazut daca in cazul Dvs. e vorba de impozit pe profit sau impozit pe spectacole. Ideea este ca ONG e non-profit in sensul ca SCOPUL sau nu este obtinerea de profit. Legea ii permite sa faca, daca doreste, CU CARACTER ACCESORIU pe langa activitatile non-profit si unele activitati aducatoare de venit daca sunt in stransa legatura cu scopul ONG-ului, si fiind activitati evonomice normal ca se pune problema impozitarii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati posibile pentru o asociatie culturala Tdorneanu Tdorneanu Vreau sa deschid o asociatie culturala care sa promoveze arta prin ateliere de teatru, muzica etc. Vreau sa stiu daca prin asociatia culturala pot deschide si ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru pentru o asociatie claudia.mizar claudia.mizar Buna ziua, reprezint o asociatie non-profit care are sediul social in Bucuresti si ar dori sa-si deschida un punct de lucru in Cluj-Napoca. Intrebarea este: la ... (vezi toată discuția)